Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Pretul locuintelor va scadea cu pana la 10%

de Florin Amariei 09 Sep. 2020 3021
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un noua studiu releva faptul ca pretul locuintelor va scadea cu pana la 10% in aceasta perioada.

Compania a prezentat rezultatele unui studiu despre impactul Covid-19 in piata imobiliara, realizat de companie la nivel european. Printre cele mai importante concluzii se numara: corectii de pret pe segmentul vanzari, scaderi de pret pe inchirieri, precum si o usoara scadere a volumului tranzactiilor.
 
Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.130 de agenti si brokeri de top, din 27 de regiuni din Europa, cu o participare aproximativ egala de femei si barbati, majoritatea cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani. Jumatate dintre participantii la studiu au o experienta de minimum trei ani in cadrul agentiilor RE/MAX.
 
In Romania, specialistii estimeaza o corectie medie la nivel national intre 5 si 10% a pretului la apartamente.
 
"La nivel european, pe segmentul vanzari, peste 50% dintre specialisti estimeaza scaderi ale preturilor intre 5-10%. Exceptie fac Franta, Finlanda, Olanda, Cehia si Turcia, care prezic o crestere intre 2-5% a pretului la case. In Romania, la nivel national, specialistii estimeaza o corectie medie intre 5 si 10% a pretului pentru apartamente, cu variatiuni in functie de piata/oras", arata RE/MAX Romania.
 
Pe segmentul inchirieri, respondentii prezic o scadere a preturilor cuprinsa intre 10 si 15%. Totodata, 70% dintre participantii la studiu indica scaderi intre 10-20% ale preturilor pentru proprietatie comerciale. Pe plan local, 28% dintre respondenti estimeaza scaderi atat in mediul rural, cat si in cel urban.
 
De asemenea, peste 40% dintre respondenti estimeaza o stagnare sau o usoara scadere a volumului de tranzactii imobiliare in Romania.
 
"In ceea ce tine de volumul tranzactiilor, specialistii estimeaza o usoara tendinta de scadere la nivel european, cu exceptia Frantei, Poloniei, Bulgariei, unde circa 50% dintre participanti preconizeaza cresteri pe segmentul case. Pe plan local, peste 40% dintre participanti estimeaza o scadere a volumului de tranzactii imobiliare, pentru toate tipurile de proprietati", mai arata compania.
 
De asemenea, mai mult de 65% dintre participantii la studiu preconizeaza o scadere a volumului de tranzactii pe segmentul comercial, atat la nivel de vanzari, cat si de achizitii. Totodata, peste 40% considera ca va scadea numarul tranzactiilor pe segmentul proprietati pentru investitii.
 
Potrivit rezultatelor obtinute, printre motivele principale care determina scaderea volumului de tranzactii se numara rata ridicata a somajului si incertitudinea generala, respectiv nesiguranta financiara din partea cumparatorilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pretlocuintestudiupretul locuintelorscadere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Criza de cacao se adanceste. Preturile se majoreaza

de Bianca Tila
01 Apr 2024
Pretul platit la portile fermelor pentru boabele de cacao se va majora pana la 1.500 de franci CFA (2,47 dolari) per kilogram, de la pretul actual de...

Preturile productiei industriale au scazut

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Preturile productiei industriale, atat pe piata interna cat si externa, au scazut in ianuarie 2024, cu 6%, comparativ cu aceeasi luna a anului...

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]