Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succes in afaceri: Cum sa tii costurile sub control

de Maria Nicutar 02 Feb. 2014 3467
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Costurile... Le mai spunem si cheltuieli... Le spunem si expenses, poate din nevoia de a mai jongla cu aceste cuvinte destul de dificil de suportat pentru urechile noastre. Sunt banii care ies din firma si care nu se amortizeaza intotdeauna.

Evident, nu discutam despre investitii. In costuri nu includem si salariile si bonusurile angajatilor si colaboratorilor nostri. Acestea sunt investitii, principalele investitii care permit altor investitii sa isi arate pragul de rentabilitate. Cu alte cuvinte, daca angajatii nu sunt cei potriviti si nu sunt motivati in mod eficient, restul investitiilor (noi departamente, tehnologie, noi linii de produse samd) nu isi au rostul in mare parte.

Haideti sa discutam putin si despre principalele strategii pe care mizam pentru a ne tine costurile sub control:

1. Nu angajam amatori si nici angajati lenesi.
Salariile acestora devin COSTURI, nu INVESTITII! Aceasta este prima si cea mai importanta regula pentru succes in afaceri. Nu angajati doar pentru ca aveti nevoie de un om care sa va execute viziunea. Angajati oameni gata sa va provoace, gata sa isi asume responsabilitati serioase, gata sa ia decizii care sa creasca afacerea, cu initiativa si pasiune pentru ceea ce fac.

2. Nu mizati pe ultima linie tehnologica pentru echipamentele si instrumentele pe care le folositi. Nu spunem ca nu este nevoie de calitate in aceste aspecte, ci ca nu trebuie sa intrati in hora in care tinzi mereu sa fii in trend cu tot ce misca in lumea tehnologiei. Azi se lanseaza un nou prototip pentru sistemul de operare pe care il folosesti, achizitionezi licente si peste doua luni apar update-uri sau un nou sistem de operare, muult mai performant.

Solutia este sa mizati pe solutii eficiente, de mijloc, care sa nu impuna noi si noi investitii in fiecare an. Oamenii nu au nevoie de tehnologie de ultima ora ca sa depuna eforturile necesare pentru a-si face munca. Evident, cu exceptia situatie in care doriti sa faceti competitie celor de la NASA.

3. Nu aveti nevoie de un birou asa de mare. Puteti, daca stati bine sa va ganditi, sa munciti perfect si intr-un colt frumos, la cea mai tare cafenea din oras. O cafea, muzica in surdina si nici nu iti imaginezi cat de productiv poti sa devii. Nu va spunem sa va mutati in cafenele, ci va recomandam sa priviti lucrurile dintr-o noua perspectiva: nu este nevoie de un birou ultra-urias ca sa poti sa muncesti asa cum iti doresti.

4. Negociem... dar nu cu lacomie. Negociem zilnic cate ceva, un contract, un salariu, un bonus, un comision, un set de oferte samd. Dar ceea ce nu stim este ca lacomia ne face sa tot renegociem si sa pierdem oameni buni, valoare si informatii esentiale. Daca nu intelegi cat de rau iti face lacomia cand negociezi, atunci nu vei intelege nici de ce continui sa iti pierzi oamenii, angajatii, contactele, furnizorii atat de des si iremediabil.

Solutia pentru a economisi cat mai multi bani si pentru ca nivelul de costuri sa fie cat mai redus este sa negociati cat mai bland. Cand oamenii cu care lucram primesc oferte cat mai avantajoase, eforturile lor in contul afacerilor noastre se dubleaza!

Sa aveti succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: investitiicosturi afacericheltuieli afaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Investitiile straine directe s-au redus

de Bianca Tila
13 Feb 2024
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 6,587 miliarde de euro in 2023, de la 10,039 miliarde de euro in 2022, conform...

Piata investitiilor imobiliare din Romania s-a injumatatit

de Bianca Tila
12 Sep 2023
In primul semestru al acestui an, piata investitiilor imobiliare din Romania a inregistrat o valoare de 168 de milioane de euro. Aceasta suma este...

Bunnyshell: O noua runda de investitii

de Bianca Tila
26 Iul 2023
Bunnyshell este un stratup romanesc Enterprise SaaS implicat in dezvoltarea software pentru echipe. Acesta lanseaza o noua runda de investitii in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]