Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tarom nu accepta revendicarile sindicalistilor

de Bianca Tila 24 Aug. 2022 635
Tarom nu accepta revendicarile sindicalistilor
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conducerea Tarom anunta ca se afla in imposibilitatea de a accepta revendicarile Sindicatului Unit Tarom, care ameninta cu greva de avertisment, noteaza News.ro.

Tarom este cea mai veche companie aeriana din Romania, care se confrunta cu pierderi de mai bine de 13 ani. 
 
Conducerea companiei a venit cu propunerea de a majora valoarea tichetelor de masa de la 10 la 30 de lei si de a acorda majorari salariale catre categoriile prioritare de salariati, in limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli aferent anului curent.
 
"Reiteram faptul ca TAROM inregistreaza pierderi de mai bine de 13 ani, situatia financiara a companiei fiind deteriorata semnificativ in ultimii ani. De asemenea, asa cum stim cu totii pandemia Covid-19 a condus la cel mai accentuat declin al industriei aviatice din istoria recenta; la nivel global, se estimeaza ca impactul COVID-19 a determinat o reducere cu 50% a locurilor oferite de companiile aeriene in 2020 si o pierdere de trafic estimata de 60%", anunta Tarom.
 
Companiile aeriene au inregistrat pierderi de 371 miliarde de dolari din veniturile brute din exploatare in anul 2020, conform OACI. Aceste aspecte sunt vizibile in aeroporturi, care au pierdut peste 111,8 miliarde de dolari venituri in 2020, fata de activitatea normala.
 
Numarul de pasageri in perioada iunie-noiembrie 2020 s-a situat la un nivel cu cel putin 80% mai scazut decat in perioadele similare din 2019. In luna decembrie 2020 numarul de pasageri s-a afisat cu 75% mai mic decat in luna decembrie 2019.
 
Tarom a cunoscut in anul 2020 un declin accentuat, de aproximativ 73%, in ceea ce priveste numarul total de pasageri transportati, fata de nivelul pre-pandemic din 2019.
 
"Tinand seama de cele mai sus mentionate , precum si de actuala situatie financiara extrem de dificila, dar si de limitarile impuse prin dispozitiile OUG 139/2020, potrivit carora TAROM are obligatia sa nu acorde bonusuri, sporuri si sa reduca cheltuielile salariale, conducerea TAROM se afla in imposibilitatea de a accepta revendicarile solicitate de catre Sindicatul Unit TAROM (SUT). 
 
In acest sens, propunerea companiei este de preluare a drepturilor prevazute in beneficiul salariatilor la nivelul reglementat prin Acordul in vigoare incheiat cu majoritatea sindicatelor constituite in cadrul Tarom, asa cum a fost prelungit la data de 7 iunie 2022, cu urmatoarele amendamente: Majorarea valorii tichetelor de masa la 30 de lei; Acordarea unor majorari salariale catre categoriile prioritare de salariati, in limita fondului de salarii aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli aferent anului 2022, conform informatiilor prezentate catre sindicat. In acest sens, pentru o informare corecta reamintim ca pentru a satisface solicitarile SUT, TAROM ar trebui sa plateasca in plus o suma in cuantum total de aproximativ 180 milioane lei, punandu-se astfel in pericol insasi supravietuirea Companiei si mentinerea locurilor de munca", mai arata compania.
 
Conducerea companiei isi manifesta intreaga disponibilitate pentru continuarea colaborarii in ceea ce priveste solutionarea problemelor, axandu-se pe contextul actual si depunand eforturi in vederea redresarii situatiei financiare. 
 
Negocierile au fost demarate in vederea incheierii unui nou Cntract Colectiv de Munca la nivel de unitate, conform anuntului dat de sindicalisti in data de 23 iunie 2022. Termenul agreat de parti pentru incheierea unui contract a expirat ieri, 23 august 2022. "Incepand cu 23.08.2022, in semn de protest al membrilor Sindicatului Unit Tarom (SUT) piloti, intre orele 4.00 si 7.00, nu va decola niciun avion al Companiei Tarom. Calendarul protestelor va incepe cu Notificarea angajatorului SC Tarom SA cu privire la organizarea de catre Sindicat a unor greve de avertisment, doua zile saptamanal, cu incetarea lucrului, dar nu mai mult de doua ore, urmand ca la o data stabilita de catre Sindicat sa urmeze greva generala propriu-zisa, cu respectarea tuturor normelor legale", anunta Sindicatul Unit Tarom (SUT).


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: taromsindicatpierderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]