Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Telemunca, inca un concept strain pentru angajatii din Romania

de Florin Amariei 29 Oct. 2021 1650
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi contextul epidemiologic impune prioritizarea muncii de la domiciliu, un sondaj releva ca telemunca ramane un concept strain pentru angajatii din Romania.

Telemunca pare sa ramana un mister!

"Revenirea economiei, o dinamica mai mare a activitatii companiilor si luarea unor masuri de siguranta in spatiile de lucru au dus in 2021 la revenirea in birouri, cel putin partiala, a multor angajati din sectorul public si privat in toata tara. Cei mai multi dintre ei considera ca reintoarcerea la birou are o contributie importanta la mentinerea unui echilibru emotional si la revenirea economiei", arata sondajul initiat de Genesis Property in randul a 1.100 de angajati din toata tara, in perioada septembrie-octombrie.
 
Totodata, jumatate dintre angajati atrag atentia ca o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesara pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei considera ca este nevoie, in acest context, si de masuri suplimentare de igienizare si distantare sociala care sa limiteze raspandirea virusului, iar 38% vad necesara testarea mai frecventa a oamenilor.
 
Potrivit sondajului, 80% dintre respondenti cred ca reintoarcerea angajatilor la viata de birou este benefica pentru oameni, atat in plan personal, cat si profesional. In plus, aproape 43% dintre ei considera ca principalul avantaj al reintoarcerii la birou este o mai buna separare intre viata profesionala si cea personala, iar 36% subliniaza faptul ca biroul contribuie semnificativ la o mai buna interactiune cu colegii si managerii.
 
"Pregatirile pentru reintoarcerea la birou sunt un proces in plina desfasurare, in contextul in care activitatea economica a crescut in acest an. Tendintele de recrutare arata ca angajatorii isi extind echipele, pe masura ce activitatea se dezvolta si revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, si multe companii au luat in ultimul an si jumatate masuri pentru limitarea riscurilor pentru sanatate la birou.

De cealalta parte, insa, suntem cu totii martori la efectele valului 4 al pandemiei, asadar consideram, alaturi de angajatii din Romania, ca este absolut necesar sa vedem o accelerare a campaniei de vaccinare si implementarea mai multor masuri care sa atenueze raspandirea virusului", spune Stefan Tudos, vicepresedinte in cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienti.
 
Conform cercetarii, circa 40% dintre respondenti sustin ca angajatorul lor a integrat masuri sanitare si a stabilit proceduri suplimentare pentru desfasurarea activitatii la birou.
 
In acelasi timp, peste 50% dintre angajati sustin ca ar trebui introduse masuri sanitare mai eficiente si in scoli, avand in vedere incidenta Covid-19 in randul copiilor. Peste 45% sustin sistemul de invatare hibrid pentru distantarea mai buna a copiilor si instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare in scoli.
 
Sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre sanatatea cladirilor a fost desfasurat, la nivel national, in septembrie - octombrie 2021 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.100 de utilizatori de internet din Romania. Aproape 54% dintre participanti sunt femei, peste 50% au varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, iar 53% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: telemuncamunca de la domiciliusondajangajati romani telemunca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]