Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 3 motive pentru care afacerile merg prost
Studiile expertilor din domeniul afacerilor releva faptul ca doar mai putin de jumatate dintre afaceri supravietuiesc dupa 5 ani de la demararea lor. Acest fapt este ingrijorator si trebuie sa trezeasca semne importante de intrebare. Ce nu facem si ar trebui sa facem? Cine este responsabil pentru aceste greseli?
Haideti sa vedem motivele majore si cele mai comune pentru care afacerile merg prost:Cresterea prepelitelor japoneze
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
1. Inabilitatea afacerilor de a face fata pierderilor de profit. De foarte multe ori, nu numai in perioada crizelor economice, numeroase afaceri incep sa stagneze sau chiar ies in pierdere timp indelungat, saptamani, luni si poate ani de zile. Ideea centrala este ca perioade mai sumbre exista in orice afacere, insa acest lucru nu trebuie sa duca la faliment. Atunci cand va sfatuiti cu un consultant in afaceri, cu propriul contabil si realizati faptul ca afacerea dvs nu merita abandonata si se poate relansa, este cazul sa investiti bani in mentinerea ei in activitate. Cu toate acestea, nimeni nu va opreste sa va reduceti din personal, sa lansati produse mai ieftine, sa schimbati strategii de marketing si de advertising si sa aduceti putin agresivitate in strategiile competitionale.
2. Ideile de afaceri se transforma in esec foarte rapid atunci cand nu exista destule cunostinte pentru demarare si administrare. Sa spunem ca doriti sa va deschideti o cafenea si o demarati pe cont propriu, fara o baza sigura de know-how. In acest moment, sansele de reusita sunt infime daca nu detineti experienta si nu aveti pe cineva alaturi care sa va indrume.
3. Ideile de afaceri au nevoie de capital de investitii si de fonduri banesti destinate cheltuielilor neprevazute. Foarte multi oameni de afaceri isi fac planuri riguroase, insa uita ca de multe ori lumea afacerilor este un teren cu nisipuri miscatoare, o lume imprevizbila care poate darama afaceri intr-o perioada foarte scurta. De aceea, pentru orice eventualitate este bine sa alocati mai multi bani decat ati planuit pentru orice activitate a firmei si sa lasati un fond de cheltuieli neprevazute pe care sa va bazati in perioadele mai sumbre.
Articole conexe
INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit