Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 angajati de care te poti lipsi!

de Maria Nicutar 03 Iun. 2014 3063
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu doar ca te poti lipsi de ei, insa ti-ar ajuta afacerea sa functioneze cu eficienta sporita. Unii au nevoie sa fie impinsi de la spate, asteptand ca toate responsabilitatile sa cada pe mainile tale. Altii asteapta indicatii pentru orice actiune intreprind.

Iata cateva tipologii de angajati de care nu ai nevoie in companie:

1. Oamenii care se feresc sa isi asume proiecte noi, refuza schimbarea si imbratiseaza rutina.
Prefera sa ramana inchistati in aceeasi rutina in care ii regaseai si acum un an. Prefera sa taca din gura, sa faca acelasi lucru de luni pana vineri, sa nu aiba nimic de spus, nimic de comentat, nicio critica si nu vor sa "supere" pe nimeni.

Ce nu stiu este faptul ca intr-o companie adevarata, nimeni nu are voie sa se "supere" cand se ofera feedback. Obiectivul este ca parti din afacere sa se imbunatateasca.

2. Oamenii care nu au niciodata propuneri. Sunt oameni care nu fac niciun efort pentru imbunatatirea afacerii. Sunt mereu tacuti, in banca lor, fara idei, fara initiativa.

3. Oamenii care nu sunt sinceri cu tine si nici cu ei. Avem astfel de angajati, oameni care se ascund in permanenta in spatele altor angajati.

4. Oameni care arunca greul pe umerii celor din jur. Le place enorm sa se spele pe maini si sa fuga inainte sa sara in aer bomba. Daca este de munca, multumim, dar avem de ajuns!

5. Oamenii care nu au de gand sa faca performanta in companie. Au planuri mari iar afacerea ta este un simplu punct de oprire de unde se alimenteaza cu benzina. Planul lor este cu totul altul iar tu esti un simplu furnizor de bani.

Evident, ii intelegem si pe ei, insa noi, antreprenorii, vom avea intotdeauna nevoie de oameni care sa se simta ca acasa in firmele noastre, care sa ne duca numele brandului cu mandrie, care sa ne faca reclama pozitiva si care sa aiba zambetul pe buze cand vin la munca!

6. Oamenii care nu au incredere in afacerile noastre. Daca nu au incredere in munca lor, in rezultatele lor, in actiunile lor, vin la munca in van, fara niciun efect pozitiv pentru afacerea noastra. Muncesc dusi de val si totul se va vedea in minusul de pe fisa lor de evaluare.

7. Oamenii care sunt nemultumiti cu salariul si conditiile lor de lucru si... cu toate acestea, nu cer imbunatatirea acestora si nici nu pleaca din companie. Se poate sa fie unii dintre cei mai toxici angajati pentru firma ta. Evident, vor munci cat cred ei de cuviinta pentru salariul pe care il oferi. Si evident ca vor pleca din firma cu prima ocazie.

Acestia nu fac decat sa ingroase nivelul de fluctuatie de personal, care iti taie din sansele de profitabilitate mai mult decat iti imaginezi!


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: angajati toxiciangajati valorosiafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 domenii in care poti porni afaceri de succes!

de Florin Amariei
24 Iul 2019
Din ce in ce mai multi romani sunt interesati de a avea propria afacere, iar acest lucru este cu siguranta imbucurator, deoarece micile afaceri...

Sfaturi utile pentru afaceri de succes cu o berarie

de Camelia Ghenes
01 Iun 2016
Daca iti deschizi berarie, atentie la "vecinii" localului. Indeosebi tinerii, care frecventeaza cel mai des berariile, au tendinta de a face mult...

e-EMPORIO - Afaceri de succes pentru exportatorii romani

de Idei de afaceri
16 Dec 2014
Proiectul e-EMPORIO, dezvoltat prin prin Programul Leonardo da Vinci, a fost implementat pentru a ajuta la dezvoltarea competentelor din domeniul...

Cum sa atragi si sa retii angajati valorosi?

de Ilinca Dobrescu
29 Aug 2014
Cine nu stie deja ca angajatii buni fac afacerile profitabile, mai are mult de invatat pana sa devina antreprenor cu sanse maxime de succes. Si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]