Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul National al Firmelor 2023. Cifra de afaceri cumulata a companiilor a crescut

de Bianca Tila 03 Oct. 2023 77
Topul National al Firmelor 2023. Cifra de afaceri cumulata a companiilor a crescut
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri in Topul National al Firmelor 2023 este de 279,3 miliarde de euro, in crestere cu 31,66% fata de anul trecut.

Profitul din exploatare al companiilor a insumat 26,97 miliarde de euro, cu o crestere procentuala de 37,88%, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
 
Topul National al Firmelor 2023 a afisat tendinte pozitive pentru toti indicatorii care au stat la baza realizarii acestuia.
 
"Astfel, comparativ cu anul anterior, numarul firmelor incluse in primele 10 pozitii a crescut de la 12.740, in 2022, la 13.030, in 2023, reprezentand o apreciere cu 2,28%. 
 
Totodata, cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 279,3 miliarde de euro, in crestere cu 31,66% fata anul precedent, iar profitul din exploatare al companiilor a insumat 26,97 miliarde euro, insemnand o crestere procentuala de 37,88%", se precizeaza in comunicat.
 
In ceea ce priveste ponderea profitului din cifra de afaceri, aceasta a crescut in 2023 fata de 2022, profitul din exploatare reprezentand 9,6% din cifra totala de afaceri. Acest fapt indica o crestere a profitabilitatii companiilor romanesti.
 
Numarul de salariati al companiilor clasate pe primele 10 pozitii a fost de aproximativ 1,36 milioane, in crestere cu 3,85% comparativ cu anul anterior.
 
"In 2023, sarbatorim 30 de ani de cand functioneaza institutia Topului National al Firmelor, care include si Topurile judetene, realizate de Camerele de comert judetene din Romania. In acesti 30 de ani, mediul de afaceri a avut parte de multe provocari, s-a luptat sa supravietuiasca si sa se adapteze. Este foarte important insa ca dupa trei decenii am ramas impreuna si am demonstrat ca business-ul in Romania functioneaza. 
 
In fiecare an, observam cresteri, fie ca vorbim de numarul de companii care depun bilantul financiar, fie de cifra de afaceri sau de profit. Datele pe care le avem indica un lucru imbucurator, si anume o crestere a numarului de companii private cu capital romanesc de la 77 la 119, companii care au peste 100 de milioane de euro cifra de afaceri. 
 
De asemenea, a crescut de la 150 la 223 numarul companiilor romanesti cu o cifra de afaceri intre 50 si 100 de milioane de euro. Sunt convins ca oamenii de afaceri si-ar dori o dublare a indicatorilor financiari de la an la an, dar acest lucru este greu de realizat deoarece apetitul de consum al aparatului de stat este imposibil de satisfacut. 
 
Nu vom ajunge niciodata unde ne dorim cu adevarat fara a avea un confort bugetar si fara predictibilitate fiscala", a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Topul National al Firmelor 2023 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate:
 
- industrie
 
- servicii
 
- comert
 
- turism
 
- cercetare-dezvoltare si high-tech
 
- agricultura, silvicultura si pescuit
 
- constructii
 
Cele mai importante domenii, ca pondere, dupa numarul de companii incluse in top 10, sunt:
 
- industria (35,1%)
 
- serviciile (28,4%)
 
-  comert (20,7%)
 
- agricultura, silvicultura si pescuit (4,9%)
 
- constructii (4,6%)
 
- cercetare-dezvoltare si high-tech (3,7%)
 
- turism (2,3%)
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: topul national al firmelor 2023ccifcifra de afaceriafaceri romanesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]