Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un grup de companii va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circula in Romania

de Bianca Tila 29 Mar. 2023 137
Un grup de companii va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circula in Romania
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fepra Waste Division este un grup de companii infiintat cu scopul de a sprijini firmele in procesul de sustenabilitate. In acest sens, grupul va investi 15 milioane de euro pana in anul 2030 pentru a dezvolta economia circulara in Romania, pe baza unei strategii complexe de dezvoltare durabila elaborata in parteneriar cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

FEPRA isi consolideaza rolul de catalizator al economiei circulare in tara. Astfel, intentioneaza sa inveasteaca 15 milioane de euro pana in 2030 cu scopul de a asigura reducerea impactului asupra mediului pentru un viitor mai sustenabil.
 
De asemenea, FEPRA isi propune sa creasca volumul de reciclare a deseurilor de ambalaje in plastic cu peste 20.000 de tone pe an si sa puna bazele unei retele nationale de parteneri, dar si de 50 de centre de colectare a deseurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar. In acest sens, se compenseaza emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe luna.
 
"Initiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA, una dintre cele mai importante companii din Romania in domeniul reciclarii si valorificarii deseurilor de ambalaje, fac parte din strategia ampla de dezvoltare durabila pentru urmatorii sapte ani, creata in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)", se mentioneaza in comunicat.
 
Compania a trecut printr-un proces amplu de planificare strategica in ultimii doi ani. Aceasta a pornit de la analiza peisajului actual al pietei si a cadrului legislativ, dar si a tendintelor globale care modeleaza viitorul.
 
FEPRA are ca si obiective, extinderea costanta a gamei de servicii si produse oferite clientilor. De asemenea, vrea sa-si dezvolte domeniile de expertiza si sa creeze noi capacitati de colectare a deseurilor, de reciclare si de reutilizare.
 
Investitia de 15 milioane de euro, finanatata din surse publice si private, va contribui la o abordare mai sustenabila a gestinarii deseurilor. In acest fel, contribuie semnificativ la economia circulara europeana.
 
"Prin tot ceea ce facem, la FEPRA ne propunem sa cream un viitor durabil, tinand cont de faptul ca progresul si consumul sunt interconectate. Obiectivul nostru de a fi un catalizator pentru economia circulara este un pas natural si suntem increzatori ca va contribui la amplificarea initiativelor de sustenabilitate ale clientilor nostri prin solutii eficiente de colectare, reciclare si reutilizare a deseurilor. Cu sprijinul BERD, am reusit sa concepem un plan strategic solid si un nou sistem de guvernanta pentru a ne spori capacitatile si procesele interne in urmatorii ani, sub conducerea noii noastre echipe de management", a afirmat Ionut Georgescu, fondatorul FEPRA.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: feprafepra waste division15 milioane de euroeconomia circularasustenabilitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]