Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou parteneriat pentru solutii inovatoare

de Bianca Tila 25 Aug. 2022 630
Un nou parteneriat pentru solutii inovatoare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Element Industrial si Tesla Group semneaza un contract pentru solutii inovatoare de obtinere si exploatare a energiei verzi. In acest parteneriat pe termen lung, Tesla va produce si va administra energia fotovoltaica pe acoperisurile cladirilor din proiectele ELI Parks, potrivit unui comunicat remis Bursa.

Un nou parteneriat de lunga durata are loc pe piata energiei verzi. Recent, Element Industrial si Tesla Group, furnizorul slovac de solutii de energie durabila au semnat un contract.
 
"Acest parteneriat reflecta strategia noastra de a dezvolta un portofoliu sustenabil care sa le permita chiriasilor nostri sa-si acopere cel putin 30% din consumul de energie din surse regenerabile, respectiv energie fotovoltaica, cu un impact pozitiv direct asupra costului total de ocupare.
 
Este, de asemenea, un angajament important din partea noastra de a dezvolta un business de logistica ecologic, durabil, care va genera valoare pe termen lung atat pentru investitori, cat si pentru ocupantii nostri. 
 
Strategia noastra se bazeaza pe concentrarea asupra nevoilor clientilor in ceea ce priveste predictibilitatea afacerii, costul de ocupare mai mic, sprijinirea strategiei lor de crestere si dezvoltarea unor adevarate comunitati de afaceri in parcurile noastre industriale. Avand toate acestea in vedere, parteneriatul nostru cu TESLA Group a devenit natural, deoarece ambele companii impartasesc aceleasi principii si abordari de afaceri", a declarat Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.
 
In prezent, Element Industrial dezvolta un parc logistic de clasa A in zona de Nord-Vest a Bucurestiului, localizat adiacent viitoarei Autostrazi A0. Pana la sfarsitul anului 2022 se estimeaza ca va detine un portofoliu de 100.000 mp livrati, potrivit sursei citate.
 
De asemenea, printre planurile companiei se numara si detinerea a 200.000 mp livrati in toata tara pana in anul 2023 si noi proiecte la Ploiesti, Bacau si Braila. ELI Park 4  (o cladire noua de 20.000 mp) va fi primul proiect echipat cu panouri fotovoltaice. Acesta va fi livrat la Bucuresti in trimestrul al doilea al anului viitor.
 
"Activam pe piata energiei regenerabile din Romania inca din anul 2010, operand in prezent o capacitate de peste 20 MW de parcuri fotovoltaice montate la sol si dezvoltand suplimentar o putere de 900 MW in sisteme montate la sol. Prin acest parteneriat cu Element Industrial ne concentram pe inovarea conceptuala a energiei solare pentru durabilitatea pe termen lung, care este misiunea noastra cheie.
 
Am reunit echipele de ingineri ale ambelor companii cu scopul de a optimiza constructia cladirilor pentru o instalare usoara a panourilor fotovoltaice pe acoperisuri, anterior constructiei. Acest lucru reduce costurile si timpul de construire a unei centrale electrice locale, aducand un plus de siguranta mai mare cladirilor si o eficienta operationala crescuta a panourilor fotovoltaice instalate. 
 
Designul inovator al acestor centrale fotovoltaice locale montate pe acoperis combina caracteristicile unice ale tehnologiei invertoare SolarEdge cu sistemul de management al energiei TESLA AMOS (Advanced Microgrid Optimization System), pentru a oferi control operational la nivel de panou individual, avantajele fiind o productie mai mare, un OPEX scazut, o durata de viata mai lunga a tehnologiei si cele mai inalte standarde de siguranta industriala pentru proprietarii de cladirilor", potrivit presedintelui Consiliului de administratie al Grupului TESLA. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: tesla groupelement industrialparteneriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Reteaua de Sanatate Regina Maria incheie un nou parteneriat

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii anunta incheierea unui parteneriat cu reteaua de Sanatate Regina Maria. Prin acesta,...

Vrei sa realizezi un parteneriat de afaceri cu un prieten sau o ruda? Iata 5 sfaturi utile!

de Octavian Dinu
27 Ian 2015
Parteneriatul? O decizie spinoasa dar necesara uneori la startul unei afaceri sau pentru dezvoltarea ei. Iata ce este indicat sa iei in considerare...

3 sfaturi esentiale pentru un parteneriat exceptional!

de Maria Nicutar
06 Dec 2012
Parteneriatele de afaceri nu functioneaza intotdeauna si unii experti in afaceri chiar se arunca la afirmatii care ne spun sa nu investim timp,...

Afaceri in parteneriat - Ateliere culinare tematice

de Zenobia Badescu
16 Aug 2012
Ritualul prepararii si coacerii painii si cozonacilor poate fi unul dintre cele mai placute momente. Este recunoscut faptul ca romanii au fost...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]