Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unda verde pentru introducerea TVA de 9% la servicii de turism all-inclusive

de Idei de afaceri 15 Ian. 2015 3693
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru serviciile de cazare cu demipensiune/ pensiune completa/ all-inclusive a fost avizata de Guvern, Cota redusa de TVA de 9%.

 "In vederea aplicarii cotei reduse de TVA de 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completa/all-inclusive, Guvernul a aprobat hotararea pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Modificarea are drept scop de a corela legislatia fiscala referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA cu legislatia specifica in domeniul turismului.

Urmare a modului in care este definita notiunea de cazare in legislatia specifica din domeniul turismului, cota redusa de TVA de 9% se aplica cazarii, dar si serviciilor accesorii cazarii, vandute sau oferite spre vanzare la pretul inclusiv al pachetului turistic, precum pranz, cina, gustari intre mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistica", anunta Guvernul intr-un comunicat.

In luna decembrie, dupa negocierile cu Fondul Monetar International privind bugetul pe 2015, premierul Victor Ponta a anuntat scaderea TVA la pachetele all-inclusive din turism de la 24 la 9%.

Hotelierii au cerut in ultimii ani reducerea TVA si pentru celelalte tipuri de pachete, considerand o anomalie ca o cafea sau un croissant mancat de dimineata sa fie taxat cu 9%, iar pentru acelasi produs, consumat la pranz, TVA sa fie de 24%.

De asemenea, hotelierii sustin ca vor reduce tarifele de anul viitor cu 10% in medie si se asteapta la o crestere a numarului de turisti, ca urmare a scaderii TVA de la 24% la 9% pentru toate tipurile de pachete turistice care contin cel putin cazare.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: turismtvareducere tva

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ANAT: Romania NU s-a inscris la principalele targuri internationale de turism

de Florin Amariei
20 Oct 2021
ANAT si AIR anunta ca Romania nu s-a inscris la principalele targuri internationale de turism. In acest context, cele doua asociatii atrag atentia...

ANAT: Vouchere de vacanta asigurau supravietuirea turismului intern

de Florin Amariei
10 Feb 2021
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca odata cu eliminarea voucherelor de vacanta, supravietuirea turismului intern atarna de un...

Concurenta intr-o afacere de agroturism

de Andreescu Sorin
03 Mar 2016
Concurentii. Nu este vorba numai de celelalte ferme agroturistice din zona. Pot fi restaurantele si hanurile amplasate in apropierea fermei. In mare,...

Cum se va aplica TVA de 9% la alimente si suplimentele alimentare

de Idei de afaceri
21 Mai 2015
Incepand cu 1 iunie 2015, se vor aplica noile prevederi bunurilor pentru care se va aplica TVA de 9%. Aceste categorii, la care se va aplica tva de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]