Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Verificarile la Dragonul Rosu continua si amenzile nu se opresc

de Idei de afaceri 09 Feb. 2022 1373
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ANPC a anuntat ca va continua verificarile la Dragonul Rosu. Sanctiunile contraventionale au depasit deja pragul de 76.000 de lei.

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor Constanta au dat amenzi in valoare de 76.000 de lei, in urma controalelor facute in luna februarie la Complexul Dragonul Rosu din Bucuresti si au retras de la vanzare produse in valoare de peste 100.000 de lei.
 
Printr-o informare recenta, ANPC spune ca in prima saptamana a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucuresti-Ilfov a continuat controalele in Complexul Dragonul Rosu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii in domeniu in cel mai important punct de vanzare en gros din Romania. 
 
"In urma verificarilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, pana in acest moment, 14 amenzi, in valoare de 76.000 lei, si au fost  sigilate spatii intregi de depozitare si vanzare unde se comercializau articole de imbracaminte, electronice si electrocasnice, papetarie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare in limba romana si care purtau elemente si simboluri grafice sau denumiri specifice unor marci internationale consacrate. De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fara a avea autorizatie de functionare", a aratat sursa citata.
 
Totodata, au fost retrase de la comercializare produse neconforme, in valoare de peste 100.000 de lei. 
 
Comisarii CRPCR Bucuresti-Ilfov au solicitat verificari suplimentare ale reprezentantilor Sectiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, intrucat in standuri existau produse posibil contrafacute. 
 
In urma acestor cercetari, operatorii economici vor avea posibilitatea sa probeze cu documente faptul ca produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marca falsificate, investigatia sa fie continuata de politistii de la SICE.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: dragonul rosuanpccontroaleamenzi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Controale ANAF la companii

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Noul cod de procedura fiscala vizeaza si controalele ANAF la companii. Astfel, prin modificarile facute se numara si o serie de reglementari care...

ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei

de Bianca Tila
29 Sep 2022
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat o serie de controale in ultima perioada. In urma verificarilor, Auchan a fost...

ANPC vrea confiscarea sumelor obtinute de benzinarii

de Idei de afaceri
10 Mar 2022
ANPC anunta ca vrea confiscarea sumelor obtinute miercuri de benzinarii, dar masura ar urma sa se aplice numai acelor statii care au marit artificial...

ANAF incepe controalele pentru banii obtinuti din afaceri online

de Florin Amariei
10 Nov 2021
ANAF a anuntat ca incepe controalele pentru toti banii obtinuti din afaceri online, precum monetizarile atrase din Youtube, Facebook, Instagram sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]