Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vesti bune: Exporturile cu produse alimentare in crestere cu 54,3% in primele luni ale anului 2014
Primele doua luni ale anului 2014 au adus o crestere in ceea ce priveste exporturile cu produse alimentare, comparativ cu situatia din anul 2013.
Astfel, in primele doua luni ale acestui an, s-a inregistrat un excedent de 104,2 milioane de euro, in comparatie cu deficitul de 169,2 milioane de euro, inregistrat in perioada aferenta a anului 2013, conform informatiilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Propriul meu plan de afaceri
In mod concret, Romania a exportat cu 54,3% mai multe produse agroalimentare in comparatie cu aceeasi perioada din 2013. Exporturile au totalizat suma de 814,2 milioane de euro iar importurile au avut totalul de 710 milioane de euro.
Care au fost marfurile cu cele mai mari incasari la export: porumbul, graul, tigarile si floarea soarelui, acestea reprezentand 63% din totalul veniturilor.
Cu toate acestea, cele mai multe grupe de produse alimentare, cu exceptia carnii de pasare si a bovinelor vii, au inregistrat majorari ale volumelor exportate, in comparatie cu primele doua luni din 2013.
„Influenta negativa in balanta a acestor cheltuieli a fost atenuata de scaderea importurilor la porumb (mai putin cu 12 milioane de euro), sroturi de soia (-10,3 milioane de euro), cafea (-5,3 milioane de euro) si extractul de malt (-2 milioane de euro)”, precizeaza MADR, citat de Mediafax.
In comparatie cu perioada similara a anului precedent, s-au resimtit costuri mai mari cu privire la urmatoarele marfuri: tutunul brut (+6,4 milioane de euro, recuperate ca urmare a exportului de tigari), carne de porc (+5,5 milioane de euro), zahar (+5,4 milioane de euro), boabe de soia (+5 milioane de euro) si ciocolata (+4,5 milioane de euro).
In momentul de fata, UE ramane cel mai important partener comercial agricol al Romaniei. Discutam despre o valoare totala a exporturilor catre UE, de 57,6%. In acelasi timp, importurile de produse agroalimentare din UE reprezinta 82,6% din valoarea totala a importurilor.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni
de Bianca TilaCifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an
de Bianca TilaINS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit