Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vipera ammodytes ammodytes si vipera ammodytes montadoni

de Zenobia Badescu 20 Dec. 2011 5057
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crescatoriile de vipere prezinta numeroase avantaje pentru cei care se orienteaza catre acestei idei de afaceri noi si de viitor in Romania. Piata veninului de vipere infloreste si cei care deja se dezvolta in acest sector se bucura de preturi extrem de ridicate de comercializare a veninului de vipere.

Iata cateva detalii despre doua tipuri de vipere, vipera ammodytes ammodytes si vipera ammodytes montadoni, detalii extrase din afacerea la cheie “Ferma de vipere”.

Vipera ammodytes ammodytes apare in primele ore ale diminetii pe stancile cu expunere estica pentru a se incalzi, motiv pentru care dimineata nu este foarte activa. Dupa-amiaza, se ascunde sub pietre sau in frunzis. Se urca cu usurinta pe ramurile inferioare ale copacilor – in special pentru a se incalzi. La noi, este un element montan obisnuit. Poate ajunge pana la 2.000 m altitudine, peste acest nivel fiind rar intalnita (Ex. Vf. Buta din Retezat).

In tara noastra, vipera ammodytes ammodytes este semnalata in partea de  sud-vest a tarii, in zonele de munte si de deal. Prefera zonele calcaroase ale Muntilor Banatului (Defileul Dunarii – Cazanele Mari si Mici, Cheile Nerei, Cheile Carasului), Muntele Domogled – Valea Cernei, Cetatea Devei,  Portile de Fier si izolat in Brasov.

Denumirea de vipera cu corn provine de la elementul morfologic distinctiv reprezentat de un corn mic, dar moale, acoperit cu solzi, aflat la extremitatea anterioara a capului. Prezenta acestui corn, orientat in sus, i-a facut initial pe cercetatori sa  creada ca vipera scurma, asemenea unui porc, in cautarea hranei, ceea ce nu este deloc adevarat.

Vipera ammodytes montadoni este catalogata drept „adevarata vipera cu corn” si totodata cel mai periculos reprezentant al genului de pe teritoriul tarii noastre deoarece are un timp de reactie mult mai scurt si o agresivitate mai mare in comparatie cu celelalte tipuri.

Vipera ammodytes montadoni prefera zonele pietroase cu mult soare si pe cele de campie. O gasim in re-giunile mlastinoase, dar si in stepele cu vegetatie zerica de la nivelul marii pana la 300 metri altitudine: in Italia, Franta, o mare parte din Balcani, Turcia, Persia. In unele regiuni din Rusia, traieste exclusiv in pasuni montane, cu expozitie sudica si adapostite de vant, pe substrat ierbos sau calcaros.

In tara noastra, este intalnita in toata Dobrogea (in special in partea nordica) mai putin in Delta Dunarii, preferand regiunile pietroase (canaralele) si aride, dar nu departe de zonele cu vegetatie. O putem intalni in: Muntii Macin, Culmea Niculitel, Rezervatia Valea Fagilor, Padurea Hagieni, in zona Pesterii Gura Dobrogei, Podisul Babadag, Podisul Casimcea, Baneasa – Canaraua Fetii, Valea Celicului, Lacul Oltina; in raza localitatilor Sipote, Bestepe, Carpinis, Greci, Niculitel, Isaccea, Cernavoda. Putinele  exemplare din Balta Brailei (actuala Insula Mare) au fost eradicate in perioada anilor 1950-1970. In mod execeptional mai apare in Balta Ialomitei.


>>>Cititi si restul informatiilor care va ajuta sa puneti pe picioare propria dvs afacere cu vipere pentru venin.


Tags: viperaviperevenin viperevipera ammodytesvipera ammodytes montadoni

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ferma de vipere - Nivelul optim al temperaturii pentru cresterea viperelor in mod corect!

de Ideideafaceri.ro
28 Iun 2012
In cadrul unei ferme de vipere este mai mult decat necesar sa puneti la punct un sistem de termostatare cat mai eficient si mai viabil, pe care sa...

De ultima ora! Afacerea cu vipere in care poti fi si tu partener

de Zenobia Badescu
05 Iun 2012
Stirea este ca, Marius Buldur - primul crescator de vipere din Romania, s-a asociat cu cercetatoarea Virginia Faur. Acum, in loc sa exporte veninul,...

Ferma de vipere - Recoltarea, prelucrarea si pastrarea veninului

de Ideideafaceri.ro
01 Iun 2012
Ferma de vipere capata din ce in ce mai mare amploare in randul romanilor cu spirit de antreprenor. Profiturile sunt unele extrem de consistente si...

Ferma de vipere - Sfaturi pentru ingrijirea viperelor!

de Ideideafaceri.ro
27 Apr 2012
Ferma de vipere reprezinta una dintre cele mai profitabile si atractive afaceri pentru romanii care cunosc nivelul cererii pentru venin de calitate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]