Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa incepi o afacere? Evita aceste 5 greseli!

de Victor Oancea 18 Apr. 2014 3048
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Start-ul unei afaceri va fi incununat de succes in momentul in care toate eforturile noastre se sincronizeaza in mod optim. Am pus la punct un plan de afaceri, am aleg angajatii potriviti, avem capitalul financiar necesar si toate procesele functioneaza asa cum am planuit de la bun inceput.

Evident, un start-up fara esecuri si probleme reprezinta o raritate absoluta. Esential nu este sa nu gresesti, ci sa fii pregatit pentru orice obstacol ai putea intalni in calea catre succes.

Iata 5 greseli care pot darama un start-up, greseli pe care antreprenorii trebuie sa le cunoasca, sa le recunoasca si sa le evite:

1. Subestimezi capitalul necesar pentru start-up!
Recomandarea expertilor este sa te asiguri ca detii capitalul necesar si un plus de finante pentru a-ti acoperi fondurile de cheltuieli neprevazute.

In fapt, nimeni nu poate estima la dunga suma totala pentru ca o afacere sa treaca de pragul de rentabilitate si sa ajunga la pragul de profitabilitate. Asigura o marja de eroare minima si fonduri de cheltuieli neprevazute cat mai generoase. Risti sa irosesti toate investitiile deja efectuate daca ramai la mijloc de drum fara bani.


2. Ai impus o politica de preturi total incorecta! Preturile sunt esentiale iar politica de preturi bine impusa reprezinta o strategie de marketing care isi dovedeste intotdeauna eficienta.


3. Ai reusit sa cladesti o echipa cu oamenii total nepotriviti pentru nevoile afacerii tale! Daca nu ai investit eforturi solide in procesele de recrutare si trainuire, sansele de profitabilitate sunt minime. O afacere se dezvolta cu ajutorul si prin intermediul eforturilor depuse de echipe de profesionisti competenti.

4. Esti un perfectionist convins si s-ar putea sa strici totul prin asteptarile tale irealiste.

5. Lasi eforturile de marketing pe mainile unui amator! Sa recunoastem ca deja ai un director de marketing. Din pacate, nu poti spune clar daca te astepti sa iti aduca afacerea pe culmile succesului. Nici tu nu esti convins de calitatile si competentele sale. Dar speri cu toata forta ca va face minuni.

Recomandarea noastra este sa nu faci rabat de la calitatea campaniilor de marketing care trebuie sa iti aduca profiturile dorite. Este una dintre cele mai grave greseli de afaceri, una dintre greselile des comise de antreprenori care considera ca daca produsele sunt bune, se vand de la sine.


sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: afacerigreseli afaceritop greseli in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]