Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vrei sa realizezi un parteneriat de afaceri cu un prieten sau o ruda? Iata 5 sfaturi utile!
Parteneriatul? O decizie spinoasa dar necesara uneori la startul unei afaceri sau pentru dezvoltarea ei.
Iata ce este indicat sa iei in considerare inainte de a lua decizia de a realiza un parteneriat cu un prieten sau o ruda:1. Ce se va intampla cand nu vom impartasi aceleasi pareri?
Solutionarea conflictelor cu familia si prietenii apropiati poate reprezenta o provocare deoarece sentimentele personale pot fi usor combinate cu luarea deciziilor in afaceri.
“Cu prietenii si familia poti avea reactii dintre cele mai nepotrivite”, sustine Ira Bryck, director in cadrul UMass Family Business Center din Amherst, Massachusetts. “Poti lua cele mai proaste decizii acolo unde este necesar sa le iei pe cele mai bune.” Va fi nevoie sa gasesti o modalitate de a fi obiectiv prin neimplicarea emotionala in cadrul luarii deciziilor si prin focusarea pe obiectivele masurabile ale afacerii.
2. Gandim la fel cand vine vorba despre asumarea riscurilor?
In ciuda relatiilor personale, tu si un membru al familiei sau prieten puteti reactiona foarte diferit cand vine vorba despre riscuri. De exemplu, un frate mai mare care si-a vazut parintii asumandu-si riscuri cand au pus bazele unei afaceri, poate fi mult mai deschis in a risca, comparativ cu un frate mai mic care a fost mai tarziu implicat in afacere si doar atunci cand compania era stabila, este de parere Bryck.
Este extrem de important sa afli cat de bine va potriviti in luarea unor decizii precum lansarea unor produse noi sau incercarea unor noi forme de advertising. Puteti avea pareri contradictorii din cand in cand, insa cu siguranta nu va doriti conflicte.
3. Care va fi rolul fiecaruia dintre noi?
Intr-un studiu realizat la nivelul anului 2010 pe un numar de 518 familii care detin impreuna o afacere, cele mai de succes dintre acestea au stabilit inca de la inceput care este rolul fiecarei persoane in compania respectiva, spune Tracy Shaw, vicepresedinte adjunct in cadrul MassMutual Financial Group, care a coordonat tudiul „FamilyPreneurship.”
Pentru Lidia si Uli Fluhme, sotii fondatori ai Gran Fondo NY, care au pus bazele unui concurs de ciclism in New York in anul 2011, diviziunea muncii a fost clara inca de la inceput.
In timp ce Lidia Fluhme se ocupa cu aspectele logistice ale evenimentului, sotul acesteia era responsabil de interactiunea cu ciclistii, de crearea strategiei de PR, precum si de aspectele legale. „El este vizionarul, iar eu implementez,” spune Lidia.
4. Cum vom separa viata personala de cea profesionala?
Cand lucrezi cu rude sau prieteni, bariera dintre viata personala si cea profesionala nu este foarte clara, insa poti crea un echilibru intre cele doua daca stabilesti niste reguli. De exemplu, puteti stabili sa nu abordati acasa probleme care tin de afacere si invers. Puteti aborda problemele personale la locul de munca doar daca este o urgenta care necesita acest lucru.
5. Cum va fi evaluat partenerul tau?
Familia si prietenii au tendinta de a ascunde anumite inconveniente sau de a trece usor peste ele, in loc sa le faca cunoscute, sustine Rivers.
Insa, trebuie sa iti asumi aceasta raspundere si sa gasesti solutia potrivita pentru evaluarea performantei celuilalt, in mod periodic. Daca consideri ca este dificil sa oferi un feedback, mai ales atunci cand este vorba de a critica, poti distribui aceasta sarcina unei a treia persoane, sustine Rivers.
Articole conexe
Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni
de Bianca TilaCifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an
de Bianca TilaINS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit