Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa realizezi un parteneriat de afaceri cu un prieten sau o ruda? Iata 5 sfaturi utile!

de Octavian Dinu 27 Ian. 2015 3359
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Parteneriatul? O decizie spinoasa dar necesara uneori la startul unei afaceri sau pentru dezvoltarea ei.

Iata ce este indicat sa iei in considerare inainte de a lua decizia de a realiza un parteneriat cu un prieten sau o ruda:

1. Ce se va intampla cand nu vom impartasi aceleasi pareri?
Solutionarea conflictelor cu familia si prietenii apropiati poate reprezenta o provocare deoarece sentimentele personale pot fi usor combinate cu luarea deciziilor in afaceri.

“Cu prietenii si familia poti avea reactii dintre cele mai nepotrivite”, sustine Ira Bryck, director in cadrul UMass Family Business Center din Amherst, Massachusetts. “Poti lua cele mai proaste decizii acolo unde este necesar sa le iei pe cele mai bune.” Va fi nevoie sa gasesti o modalitate de a fi obiectiv prin neimplicarea emotionala in cadrul luarii deciziilor si prin focusarea pe obiectivele masurabile ale afacerii.

2. Gandim la fel cand vine vorba despre asumarea riscurilor?
In ciuda relatiilor personale, tu si un membru al familiei sau prieten puteti reactiona foarte diferit cand vine vorba despre riscuri. De exemplu, un frate mai mare care si-a vazut parintii asumandu-si riscuri cand au pus bazele unei afaceri, poate fi mult mai deschis in a risca, comparativ cu un frate mai mic care a fost mai tarziu implicat in afacere si doar atunci cand compania era stabila, este de parere Bryck.

Este extrem de important sa afli cat de bine va potriviti in luarea unor decizii precum lansarea unor produse noi sau incercarea unor noi forme de advertising. Puteti avea pareri contradictorii din cand in cand, insa cu siguranta nu va doriti conflicte.

3. Care va fi rolul fiecaruia dintre noi?
Intr-un studiu realizat la nivelul anului 2010 pe un numar de 518 familii care detin impreuna o afacere, cele mai de succes dintre acestea au stabilit inca de la inceput care este rolul fiecarei persoane in compania respectiva, spune Tracy Shaw, vicepresedinte adjunct in cadrul MassMutual Financial Group, care a coordonat tudiul „FamilyPreneurship.”

Pentru Lidia si Uli Fluhme, sotii fondatori ai Gran Fondo NY, care au pus bazele unui concurs de ciclism in New York in anul 2011, diviziunea muncii a fost clara inca de la inceput.

In timp ce Lidia Fluhme se ocupa cu aspectele logistice ale evenimentului, sotul acesteia era responsabil de interactiunea cu ciclistii, de crearea strategiei de PR, precum si de aspectele legale. „El este vizionarul, iar eu implementez,” spune Lidia.

4. Cum vom separa viata personala de cea profesionala?
Cand lucrezi cu rude sau prieteni, bariera dintre viata personala si cea profesionala nu este foarte clara, insa poti crea un echilibru intre cele doua daca stabilesti niste reguli. De exemplu, puteti stabili sa nu abordati acasa probleme care tin de afacere si invers. Puteti  aborda problemele personale la locul de munca doar daca este o urgenta care necesita acest lucru.

5. Cum va fi evaluat partenerul tau?
Familia si prietenii au tendinta de a ascunde anumite inconveniente sau de a trece usor peste ele, in loc sa le faca cunoscute, sustine Rivers.

Insa, trebuie sa iti asumi aceasta raspundere si sa gasesti solutia potrivita pentru evaluarea performantei celuilalt, in mod periodic. Daca consideri ca este dificil sa oferi un feedback, mai ales atunci cand este vorba de a critica, poti distribui aceasta sarcina unei a treia persoane, sustine Rivers.


Tags: afacereafaceriparteneriatpartener de afaceripartener

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]