Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Angajatorul de maine
De cand lumea si firmele, angajatorii se plang ca nu gasesc tineri destul de pregatiti pe care sa-i angajeze. Tinerii care doresc sa se angajeze mereu se lovesc de lipsa de experienta. Oare exista un loc in care dorintele celor doua mari categorii se pot implini? Raspunsul meu: ONG-urile studentesti.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
In prezent, in Romania exista peste 200 de organizatii studentesti. Desi poate parea pentru unii un numar destul de impresionant, ar trebui sa stiti ca acestea sunt ocupate de un procent de doar 1 % din studenti. In cadrul acestora, studentii au posibilitatea sa-si manifeste creativitatea, sa dobandeasca noi calitati sau sa puna in practica ceea ce invata la facultate.
De ce sa-ti cauti viitori tineri angajati intr-un ONG studentesc?
In primul rand, ONG-urile studentesti sunt infiintate si conduse chiar de catre studenti. Altfel spus, ei trebuie sa se descurce singuri si sa gaseasca rezolvarea la problemele pe care le intamina organizatia. In acest cadru, studentii au posibilitatea sa acumuleze experienta si sa invete din propriile greseli.
Un alt motiv este acela ca majoritatea ONGS-urile au departamente foarte asemanatoare cu cele ale unei companii (marketing, vanzari, PR, finante, HR etc.). Studentii stiu deja ce implica munca intr-un department anume, stiu care sunt problemele cele mai mare pe care le-au intampinat.De asemenea, isi pot da seama daca s-ar potrivi in acelasi departament, dar in cadrul unei companii, sau daca, dimpotriva, s-ar incadra mai bine in altul.
Cel de-al treilea motiv tine de o caracteristica foarte importanta a oricarui ONG: voluntariatul. Studentii fac totul din propria lor initiativa, ei nefiind platiti pentru eforturile depuse. Desi ar putea petrece acest timp castigand ceva banuti, acestia prefera sa se implice in activitati care le pot aduce un plus de experienta sau care contribuie la dezvoltarea lor personala.
Tinerii care se implica in ONGS-uri se pot dovedi angajatii ideali intr-o companie. Sunt familiarizati cu munca pe care trebuie sa o depuna si dornici sa se implice. Probabil ca deja au ocupat pozitii de conducere in ONGS-urile din care vin si au dobandit calitati care ii recomanda pentru o anumita pozitie din organizatie. Au invatat sa lucreze in echipa, sa comunice, sa se gestioneze deadline-urile. Au avut sefi si au fost sefi la randul lor. Au avut succese, au avut si esecuri, dar din toate au invatat cate ceva. Si-au descoperit punctele tari si si-au imbunatatit punctele slabe. Toate acestea au ajutat la formarea lor profesionala (si nu numai) si au contribuit la formarea lor ca viitori angajati valorosi.
Si cu toate acestea, oare este de ajuns? Depinde de cerintele dumneavoastra, domnule angajator.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit