Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand afacerile se transforma in jocuri de domino ...

de Maria Nicutar 14 Ian. 2013 2779
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi afaceristi realizeaza destul de rapid ca si-au pus la punct afaceri menite sa reziste si celor mai mari probleme si obstacole. Acestea sunt cele acoperite din toate punctele de vedere, cu maiestria unui arhitect expert in domeniul sau de referinta. Din pacate, nu toti antreprenorii se pot lauda cu astfel de afaceri si esecurile sunt, din pacate, extrem de numeroase.

Una dintre cele mai grave greseli pe care antreprenorii le comit, greseli care le vor compromite afacerile, sunt cele referitoare la harta navigationala. In fapt, hartile navigationale nu sunt destinate doar website-urilor, iar ideea din spatele lor poate fi extinsa si la scala unei afaceri de sine statatoare.

Pentru cei care inteleg cum functioneaza o harta navigationala a unui website, lucrurile sunt cat se poate de simple. In cateva cuvinte, harta navigationala a unui site te ajuta pe tine, ca utilizator, ajungi cat mai rapid ( prin intermediul unui numar cat mai mic de pasi) la tinta propusa.

Mai mult, harta navigationala optima este si cea construita prin intermediul unor canale construite/plasate in mod logic in interiorul intregului website. Un utilizator poate trece rapid si simplu dintr-un "parinte" in altul si apoi pe orice ramura doreste, fara erori si fara blocaje, fara a ajunge intr-un punct mort/fundatura.

La fel se intampla si in afaceri. Inainte de a incepe orice fel de investitie, este esential sa proiectam o harta navigationala care sa nu ne scufunde nava. Spre exemplu, o strategie proasta de marketing poate trage in jos tot calibrul fluxului de numerar pentru urmatoarele sase luni. Un litigiu de munca poate afecta imaginea afacerii, imagine consolidata timp de ani intregi.

Pe acest model, afacerile incep sa semene cu jocuri de domino, jocuri in care o singura piesa poate sa darame intreaga constructie. Si jocul este extrem de interesant si datorita suspansului castigat si datorita riscurilor care te tin incordat pana cand iti vei vedea constructia finalizata.

Dar in afaceri, lucrurile nu stau asa niciodata si nici macar in cazul celor mai bogati afaceristi. Afacerile nu sunt jocuri de noroc si nici cai catre niveluri inalte de adrenalina. Sunt constructii gandite bine, constructii in care investim bani, timp, energie si motivatie. Asa ca investim in mod constant si in proiectarea de bariere solide care sa sustina intreaga constructie de la colaps, bariere precum: analizarea riscurilor si obstacolelor, fonduri de cheltuieli neprevazute, asigurari si sprijinul consultantilor financiari, consultantilor pentru reducerea cheltuielilor si datoriilor, specialistilor in PR si nu numai.

Toti acesti profesionisti sunt doar cativa dintre cei care se pot asigura, in orice moment, ca o piesa cazuta nu va atrage cu sine un intreg sir de alte piese.


Mult succes si afaceri cat mai profitabile!



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afacerijocuri de dominoafaceri dominoharta navigationalaharta navigationala afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]