Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cand esecul si greselile ne rasplatesc...
Stiu ca suna straniu pentru multi oameni sa spui ca esecul si greselile pe care le comiti te rasplatesc vreodata, in vreun fel permis de mintea umana. Dar, este adevarat. Multi oameni mari de afaceri au dat lovitura dupa multiple esecuri profesionale si financiare. S-au ridicat, s-au scuturat si au mers inainte.
Exista o mica povestire cu mult inteles, care spune ca oricine poate sa urmeze un drum, sa nu observe o groapa si sa cada in ea. Data viitoare, cand acesta va urma acelasi drum isi poate aminti de existenta ei si totusi, este posibil sa cada in aceeasi groapa, sa nu o poata evita. In acest punct se desprind 2 mari categorii de persoane. Prima va fi a celor care vor urma acelasi drum si vor ocoli groapa si cea a celor care vor apuca un cu totul alt curs.Exact asta este ideea esentiala cand ne referim la esec si greseli. Este cunoscut ca doar prin greseli se invata si se ajunge la o dezvoltare personala si profesionala optima.
Nimeni nu se poate lauda cu lipsa greselilor din viata lor. Le comitem zilnic si unele ne raman in memorie mult timp, asigurandu-ne ca le vom evita pe viitor.
Esecul in afaceri are multe surse. Putem vorbi de esec pe fondul crizei economice, esec din cauza maririi taxelor, deciziilor defectuoase de management sau de marketing, rabatul de la calitatea campaniilor publicitare, samd. Per total, o serie de factori si circumstante ne dicteaza prosperitatea in afaceri.
Cea mai buna combinatie intre aceste elemente dau cea mai buna varianta de afacere pe care am putea sa o detinem. Antreprenorii trebuie sa detina o flexibilitate uimitoare, cu ajutorul careia sa isi poata adapta orice decizie la factorii de mediu.
Cele mai multe esecuri se inregistreaza in randul antreprenorilor aflati la inceput de drum in lumea afacerilor. O planificare defectuoasa, minimalizarea sau ignorarea riscurilor si problemelor ce pot decurge dintr-un anumit tip de afacere, lipsa pasiunii pentru acel domeniu si lipsa eforturilor si sacrificiului de sine sunt greseli costisitoare si se transforma, inevitabil in surse de esec.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin Amariei6 reguli de aur pe care antreprenorii adevarati le cunosc si le respecta!
de Maria NicutarCe minciuni ne spun antreprenorii? Iata cateva!
de Maria NicutarDe ce unii antreprenori vor fi mereu cu un pas in fata
de Maria NicutarAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit