Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand esecul si greselile ne rasplatesc...

de Maria Nicutar 13 Iun. 2011 2472
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stiu ca suna straniu pentru multi oameni sa spui ca esecul si greselile pe care le comiti te rasplatesc vreodata, in vreun fel permis de mintea umana. Dar, este adevarat. Multi oameni mari de afaceri au dat lovitura dupa multiple esecuri profesionale si financiare. S-au ridicat, s-au scuturat si au mers inainte.

Exista o mica povestire cu mult inteles, care spune ca oricine poate sa urmeze un drum, sa nu observe o groapa si sa cada in ea. Data viitoare, cand acesta va urma acelasi drum isi poate aminti de existenta ei si totusi, este posibil sa cada in aceeasi groapa, sa nu o poata evita. In acest punct se desprind 2 mari categorii de persoane. Prima va fi a celor care vor urma acelasi drum si vor ocoli groapa si cea a celor care vor apuca un cu totul alt curs.

Exact asta este ideea esentiala cand ne referim la esec si greseli. Este cunoscut ca doar prin greseli se invata si se ajunge la o dezvoltare personala si profesionala optima.


Nimeni nu se poate lauda cu lipsa greselilor din viata lor. Le comitem zilnic si unele ne raman in memorie mult timp, asigurandu-ne ca le vom evita pe viitor.

Esecul in afaceri are multe surse. Putem vorbi de esec pe fondul crizei economice, esec din cauza maririi taxelor, deciziilor defectuoase de management sau de marketing, rabatul de la calitatea campaniilor publicitare, samd. Per total, o serie de factori si circumstante ne dicteaza prosperitatea in afaceri.

Cea mai buna combinatie intre aceste elemente dau cea mai buna varianta de afacere pe care am putea sa o detinem. Antreprenorii trebuie sa detina o flexibilitate uimitoare, cu ajutorul careia sa isi poata adapta orice decizie la factorii de mediu.

Cele mai multe esecuri se inregistreaza in randul antreprenorilor aflati la inceput de drum in lumea afacerilor. O planificare defectuoasa, minimalizarea sau ignorarea riscurilor si problemelor ce pot decurge dintr-un anumit tip de afacere, lipsa pasiunii pentru acel domeniu si lipsa eforturilor si sacrificiului de sine sunt greseli costisitoare si se transforma, inevitabil in surse de esec.




Tags: esec financiargreseli in afaceriantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

6 reguli de aur pe care antreprenorii adevarati le cunosc si le respecta!

de Maria Nicutar
28 Iul 2014
Nu doar ca le cunoastem, dar le respectam cu toata strictetea pentru ca sunt reguli de aur care guverneaza modul in care afacerile de succes...

Ce minciuni ne spun antreprenorii? Iata cateva!

de Maria Nicutar
22 Mar 2014
Cate minciuni spunem zilnic? Haideti sa fim sinceri macar cateva minute si sa numaram sutele de minciuni pe care le spunem zilnic. Incep...

De ce unii antreprenori vor fi mereu cu un pas in fata

de Maria Nicutar
16 Ian 2014
O singura afacere, doi antreprenori, doua cai de actiune, 2 minti stralucite in felul lor specific, 2 rezultate complet diferite. In principiu, orice...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]