Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand riscam in afaceri... punem totul pe Voisin sau mergem la Braila?

de Ilinca Dobrescu 20 Feb. 2012 2643
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile implica o doza puternica de risc. Nimeni nu poate sa conteste acest lucru, nimeni, absolut nimeni. Este, daca vreti, un adevar absolut, un adevar nezdruncinat de niciun fel de experienta. Acum, problema care se pune, este cea referitoare la marja riscurilor. Aici intervin cele mai arzatoare intrebari: Cat riscam? Pana unde mergem? Cand iesim din joc? Care sunt riscurile pe care ar trebui sa ni le asumam in afaceri?

Multi cred ca afacerile profitabile sunt pe mainile celor cu bani multi sau pe mainile celor foarte norocosi. Daca ne-am baza pe noroc, oameni buni, nu am mai fi nevoiti sa miscam niciun deget. Si daca acest lucru s-ar potrivi pentru afaceri, de ce nu s-ar potrivi si in viata de zi cu zi, in viata noastra personala sau in cariera.

Este un lucru deosebit de grav si incorect sa ne bazam pe noroc. Norocul ni-l facem cu mainile noastre si din maniera in care ne asternem locul de trai sau de munca, ne extragem si beneficiile. La fel se intampla si in afaceri. Si in afaceri apar probleme grave din cauza ca dam vina pe nesansa sau ca ne bazam pe noroc sau ca ne bazam ca oricum totul merge la risc.

Adevarul este ca riscul trebuie asumat dupa numeroase incercari mici. Incercam apa cu degetul si stim ca putem sa bagam mana pana la cot. Efectuam studii de fezabilitate, cerem pareri si sfaturi, indrumari si critici, feedback valoros si opiniile celor care au un cuvant de spus in afacerile noastre.

Privim in dreapta si in stanga, cercetam terenul pe care dorim sa ne cladim afacerile, luam in considerare statistici si cifre reale, ne bazam pe experti si consultanti, profesionisti si specialisti care ne pot ajuta sa luam decizii cat mai corect si care ne pot ajuta sa ne diminuam singuri riscurile la care ne supunem afacerile sau pe noi, ca antreprenori.

Acestea sunt doar cateva strategii care stau la dispozitia oricarui antreprenor pentru a-si verifica ideile de afaceri, pentru a-si verifica sansele de succes. Nimeni nu spune ca un consultant nu poate sa greseasca sau ca un expert nu poate sa ne induca in eroare, voit sau fara intentie. Insa ceea ce trebuie sa intelegem este ca afacerile nu trebuie privite ca pariuri, nu trebuie privite ca jocuri de zaruri, nu trebuie privite ca sanse care se pot materializa sau nu in succes, in functie de noroc!

In momentul in care te inarmezi cu informatii valoroase, cu un set de cunostinte care sa te ajute sa anticipezi riscuri si probleme serioase, cu o serie de date care sa iti spuna unde sa cotesti si unde sa inaintezi, aici incep riscurile sa se dilueze si sa devina tinte usor de cucerit sau de evitat. In acest moment afacerile se cladesc pe fundatii stabile, solide iar norocul devine inutil.


Tags: afaceriidei de afaceriidei afacerinoroc la afacerinoroc in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]