Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand sefii ne spun ?Adio, prietene?...

de Maria Nicutar 03 Dec. 2011 6603
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

...raspundem cu o fata crispata, tragem aer in piept, pipaim pachetul de tigari din buzunar si dam aprobator din cap, in timp ce ne muscam buzele. Stiam ca vine un astfel de moment si parca il simteam. Ni s-a spus ca e criza de vina si ca nu mai au bani si trebuie sa ii pastreze pe cei mai buni dintre cei mai buni. Noi nu suntem la categoria asta. Noi suntem aia mai rai.

Ne golim dulapurile, colegii ne privesc tacuti si cu multa compasiune. Unii ne incurajeaza, altii isi vad de treaba lor. Pasim usor pe holuri si iesim in curte. Ne aprindem tigara aia odata, in final si ne uitam imprejur. Acum ce facem?

Mergem acasa? Pai, altundeva unde?

In acest punct unii se cauta in buzunare de bani sa isi cumpere ceva de baut. Altii sunt furiosi si isi sparg oglinzile de la masini (astea nu costa asa mult si oricum trebuia sa le schimbam). Altii plang de furie si isi promit ca se vor razbuna ei intr-o zi.

Apoi mai sunt si unii care incep sa gandeasca logic, organizat. Isi dau seama ca poate nu au fost cei mai buni, din moment ce au fost “terminati” si ca era loc si de mai bine. Se duc acasa, isi fac ordine pe birou si in minte. Trag aer in piept si incep sa asterne pe hartie exact ce simt si ce vor sa faca de aici incolo.

Cea mai mare capcana cand am fost dati afara este sa ne luam ceva timp liber pentru a sta pe canapele la filme cu prosti. Cea mai buna solutie este sa folosim timpul liber cat mai util cu putinta. Cand trece mult timp de la un loc de munca la altul, lucrurile se cam imput si nimanui nu ii place asta.

Sa revenim. Incepem sa insiram pe hartie, in mod organizat care au fost punctele forte si cele slabe la fostul loc de munca. Facem si calculul la bani si ne dam seama cat timp avem la dispozitie pentru a sta pe bara pana cand ne reangajam. Apoi ne gandim daca am fost cu adevarat multumiti de locul acela de munca si ce am dori sa facem acum.

Unii vor incepe sa isi activeze CV-urile online, sa le imbunatateasca, unii vor merge la cursuri de specializare pentru a deveni mai buni in ceea ce fac, unii vor merge la cursuri de specializare intr-un alt domeniu si multi vor incepe deja sa munceasca mai rapid decat ai pocni din degete.

Sa ne urcam cat mai repede in sa pare cea mai buna optiune si cand ni s-a dat drumul la locul de munca si in viata personala. Incepem sa gandim organizat si valorificam ce avem pentru a ne repune pe drumul cel corect.

Per total, secretul sta in eliminarea gandurilor ca am fost dati afara din motive personale. Pentru sefi suntem doar cifre, cifre care graiesc si care ne semneaza cu mainile lor invizibile, cererea de demisie. Pornim la drum si speram pentru ce e mai bine: un loc de munca mult mai bun, o oportunitate de afaceri pe care ne decidem sa o punem in aplicare, orice este posibil.


Tags: demisieangajatiafacerisefidat afara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]