Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cantitate, calitate, instincte necizelate si munca haotica
Simti ca nava se scufunda, asa ca dai din maini si din picioare oricum ar fi. Faci lucrurile haotic, fara sa privesti in fata ta, insa nu vrei sa stai degeaba si sa privesti cum te scufunzi. Simti ca orice efort conteaza si ca ultima sfortare pot fi salvatoare.
Pe timp de criza, aceasta scena de sus devine realitate pentru multi antreprenori. Luam decizii rapide, in graba cea mai mare. Nu ne calculam destul de bine eforturile si strategiile, nu ne calibram resursele, nu tinem cont de viziune ( cine are asa ceva in minte), nu avem alaturi planul de afaceri ( cine are asa ceva). Nu mai tinem cont de nimic, ci ne luam dupa intuitia care poate fi singurul element care sa ne mai salveze, fiind si singura forma de masurare de care dispunem cand nu mai avem timp de cercetare si documentare.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Si intuitia este unul dintre instinctele pe care trebuie sa le cizelam. Nu ai cum sa te bazezi pe instinctele tale cand ai 22 de ani si abia ai intrat in mediul de afaceri. Si asta pentru ca instinctul se exerseaza, la fel ca matematica, fitness-ul si gatitul. Nu iti iese niciodata din prima, asta daca nu discutam despre norocul incepatorului.
Asa ca alegem sa mizam pe intuitie dupa ani de munca, dupa multiple experiente, dupa ce am trecut prin obstacole si greutati, dupa ce am comis greseli numeroase si am obtinut victorii mai multe decat acestea.
Si descoperim extrem de multi antreprenori care dau dovada ca se lasa purtati de instincte si mai ales pe timp de criza, o situatia care te pune sub stres continuu si la cote extrem de inalte. Si un instinct puternic este cel care ne face sa ne orientam spre cantitate in defavoarea calitatii.
Un antreprenor va comanda si mai multe flyere fiindca nu are incasari destul de mari. Altul va cere angajatilor sa lucreze si mai mult pentru ca rata de incasari sa fie una mai satisfacatoare. Iata doar doua exemple de greseli majore. Daca nu ai conversie puternica din 1000 de flyere, ea nu creste daca sporesti numarul acestora. Daca mesajul este slab, tot asa ramane si daca il raspandesti mai puternic.
Daca oamenii tai fac o munca de mantuiala, rezultatele vor fi la fel de catastrofale si cand sporesc volumul de munca.
Asa ca renuntam la instinctul de a miza pe cantitate si ne orientam catre calitate. Este singura solutie care sa ne ajute sa ne tragem nava in larg, cu toate panzele sus.
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIn afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit