Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce face entuziasmul din om ...

de Maria Nicutar 15 Mai. 2013 2509
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Entuziasmul reprezinta scanteia care pune motorul in functiune! Si aceasta regula de aur este valabila si cand esti carierist, afacerist, somer sau freelancer. Orice statut ai ocupa, fara entuziasm, nimic nu este posibil.

Repetam! Fara entuziasm, NIMIC nu este posibil. Sa ne gandim la momentul in care ne dam jos din pat dimineata. Unii o fac din obligatie si isi taraie picioarele pana la baie si apoi fac o cafea in sila totala. Altii se trezesc bine dispusi. Se uita la ceas si stiu deja ce au de facut.

Aceste doua exemple au o singura mare diferenta: Unul are entuziasm si unul nu! Si la fel se intampla si in vanzari si in afaceri, si in jurnalism de investigatie, si cand esti mama casnica sau freelancer. Cu putin entuziasm, poti face multe. Cu mai mult entuziasm, poti face orice!

Asa ca intelegem ca este timpul sa ne cultivam entuziasmul, sa il dublam, sa il triplam daca putem. Si se poate. De cele mai multe ori, devii entuziast daca incepi sa te porti ca si cum ai fi entuziasmat. Este ca un soi de bulgare de zapada. Iti impui sa zambesti si sa spui ca azi va fi o zi buna si productiva. Iti spui ca vei reusi sa iti acoperi lista de sarcini si ca planificarea de maine va merge si mai bine. Iti impui sa te urnesti din locul in care te afli acum si sa actionezi in propriul tau avantaj.

Si este total adevarat ca exista si cateva reguli de aur de care tinem cont pentru a ne mentine nivelul de entuziasm la cote cat mai inalte, uriase daca se poate:

1. Entuziasmul se invata si se exerseaza, la fel ca matematica si fitness-ul!
Creierul este un muschi, asa ca lasati acest lucru sa va dea putin de gandit!

2. Entuziasmul se cladeste pas cu pas si doar atunci cand punem accent pe solutii si nu pe probleme si obstacole! Poate ca tocmai ati fost concediat. In loc sa va ganditi la cate datorii veti aduna, mai bine concentrati-va pe locurile de munca pe care le puteti castiga in maxim o luna de zile, daca aveti minim 1 interviu pe zi!

3. Entuziasmul este la cote inalte daca stam in preajma oamenilor pozitivi. Inlaturati oamenii toxici din preajma voastra: mincinosi, profitori, laudarosi, gelosi, invidiosi, negativisti, pesimisti samd!

4. Entuziasmul se hraneste cu fapte bune si actiuni bine indeplinite. Este esential sa intelegeti ca totul functioneaza la fel ca un motor, intreaga noastra viata, personala si profesionala.

Astfel, daca muncesti mult si bine, vei avansa in cariera. Daca petreci destul timp alaturi de copiii tai si depui tot efortul pentru a deveni persoane responsabile, manierate, ordonate, disciplinate, educate etc etc asa se va intampla! Bine, nu luam in calcul exceptiile ... Incercam sa stabilim cateva reguli, asa ca ne vom folosi putin de generalizari!

In mare, viata noastre este un mare si complex motor. Bagi combustibil de buna calitate si vei reusi sa parcurgi distante uimitoare si cu viteza maxima!

5. Recompenseaza-te in mod constant pentru victoriile tale. Ai reusit sa inchei o mare vanzare? Ai reusit sa iti ajuti copilul sa ia nota mare la examenul de BAC? Ai reusit sa iti convingi fiica adolescenta sa renunte la tigari si sa isi faca mai bine un abonament la piscina, cu banii economisiti? Orice victorie, oricat de mica ar parea, trebuie recompensata PE LOC!

6. Invata sa gandesti pozitiv in orice moment. De cate ori realizezi ca incepi sa fii atacat de ganduri negative, griji si indoieli, ia-ti o pauza in care sa te calmezi si sa intelegi ca totul depinde de tine si de actiunile tale prezente si viitoare. Asa ca in loc sa iti faci griji cu privire la urmatorul aspect, concentreaza-te pe solutii! Garantam nivel maxim de entuziasm!


Mult succes si entuziasm de invidiat!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: entuziasmreguli entuziasmsfaturi entuziasm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]