Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne motiveaza cu adevarat?

de Maria Nicutar 09 Apr. 2013 2530
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ieri am citit un alt articol scris de Geoffrey James, pentru INC. V-am mai spus despre autor si cat de interesant este. Mai mult de atat, este un om genial prin perspectiva din care reuseste sa vada lucrurile asa cum trebuie ele vazute. Si multi dintre noi inca nu stim cum sa privim lucrurile pentru a le intelege in mod corespunzator.

Ieri a scris un articol referitor la adevarata sursa de motivatie! Si spune bine faptul ca cei mai multi angajatori inca se mai joaca cu angajatii cu morcovelul care e si nu e. Iata-l si nu mai e, daca munca ta nu atinge nivelul de productivitate optim!

Cam asa se deruleaza intreg procesul de motivare, in cazul celor mai multi angajatori. Si adevarul este ca asa ne invatam angajatii sa fie motivati doar de bani. Nu este vina lor ca vor munci mai mult fiindca le dam noi mai multi bani si apoi isi vor cauta alte locuri de munca daca le taiem din salarii! Este vina noastra, a angajatorilor care nu intelegem ca motivarea adevarata vine din alta parte, din dorinta de a ...ajuta!

Da, poate suna straniu si total neadevarat pentru unii dintre noi, insa se aplica perfect in majoritatea cazurilor. Ne place sa ii ajutam pe cei din jur, clienti, colegi, superiori! Ne place sa stim ca la finalul zilei, am contribuit cu ceva la fericirea, implinirea, bucuria cuiva, cat mai multor persoane, daca se poate!

Si aceasta este si sursa adevarata de motivatie si de aceea este si cazul sa aflam ce anumele place cel mai mult angajatilor nostri, la jobul prezent. Le place faptul ca le asigura un salariu mare sau adora sa ajute, sa stie ca sunt folositori cuiva, ca imbunatatesc viata cuiva, ca elimina grijile cuiva, ca aduc un plus de calitate in viata unui client?

Si aceasta diferenta face totul si ne spune totul despre maniera in care ne-am condus afacerile, despre maniera in care noi, antreprenorii si managerii, am crescut si ne-am dezvoltat, despre viitorul afacerilor noastre si despre modificarile pe care le vom impune sau nu din acest moment!

Sa aveti succes in toate si afaceri prospere!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: ce ne motiveazamotivatie adevaratace motiveaza angajatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]