Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne rezerva viitorul? Prosperitate financiara, insa nu fara eforturi si riscuri!

de Maria Nicutar 19 Sep. 2013 2420
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viitorul suna bine pentru cei care sunt constienti de doua reguli de aur in viata aceasta. Prima regula iti spune ca nimic nu se poate fara efort! A doua regula iti spune ca orice miscare faci, atrage o anumita doza de risc.

Si realizam faptul ca fara eforturi si fara riscuri nu se poate face nimic in viata. Nu poti sa incepi sa consolidezi o afacere, sa iti dezvolti cariera, sa intemeiezi o familie.

Discutam serile trecute, in cadrul unei cine de afaceri, cu un potential antreprenor. La fiecare cateva cuvinte, rostea cuvantul "RISC".

"Desigur, este posibil, insa exista riscuri foarte mari. Este o investitie pe care o puteti pierde."

"Adevarat, dar si ce riscuri vin la pachet cu o astfel de miscare."

"Este riscant si de aceea este si discutabil, puternic discutabil. Mai degraba m-as abtine de la o investitie cand exista riscuri."

Pai, normal ca exista riscuri. Daca ar exista investitii fara riscuri, cu totii ne-am bea cafeaua de dimineata in fata BVB, chiar acum! Si am intra, bineinteles, ca sa primim bani gratis, fara riscuri!

"Dom'le, am auzit ca aveti un tip nou de actiuni, ceva fara riscuri, asa ca pentru tipii care nu pierd niciodata nimic, asa cum sunt eu. Mie nu imi place sa pierd. Mama m-a invatat sa fiu un invingator si eu am de gand sa pastrez traditia in familia mea. Deci, va rog, investesc 10.000 de dolari, insa nu accept nicio pierdere. Puteti sa le pastrati. Mie sa imi plac profiturile."

Incet-incet, realizam si de ce exista atat de multe persoane care ajung sa regrete ca o viata intreaga nu le-a fost de ajuns sa inceapa o afacere! Este foarte clar ca unii nu au putut din diverse motive si cauze, unele mai intemeiate decat altele.

Dar la fel de clar este faptul ca multi au avut unul dintre aceste motive, sau pe ambele, evident:

"Nu pot sa pornesc o afacere pentru ca risc."

"Nu pot sa pornesc o afacere pentru ca este dificil."

Adevarat! Si sa te trezesti in fiecare dimineata sa mergi spre birou, la aceeasi ora, pentru un salariu care nu iti permite sa le oferi celor dragi tot ceea ce au nevoie este greu. MAI GREU!

Si, adevarat din nou la capitolul riscuri! Este riscant sa pornesti o afacere. Daca ma intrebati pe mine, riscant este sa te dai jos din pat dimineata. Astazi am coborat din pat si am alunecat pe masina de curse a fiicei mele. Am un cucui de poti sa juri ca mi-a mai crescut un mic cap pe cel deja existent. Mi-a confirmat acest lucru chiar fiica mea.

"Mami, dar nu puteai sa nu te dai jos din pat?"
"Pai, mami, doar nu era sa raman acolo toata viata, nu-i asa?"
"Evident ca nu!"

La final, tragem linie si concluzionam ca riscuri exista pretutindeni, eforturi sunt peste tot. Toate asteapta sa fie asumate si indeplinite. La sfarsit, cine si-a facut treaba ca la carte, va fi rasplatit pe masura.

Cat despre restul, cei care inca nu sunt dispusi sa inceapa sa isi asume riscuri, rezultatele sunt clare de la bun inceput! Nu ai ce sa castigi daca nu investesti nimic in ceea ce crezi si in ceea ce te pasioneaza!


Sa aveti succes si afaceri prospere!





Tags: eforturi si riscuriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]