Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 5 reguli de aur ale lui Richard Branson pentru afaceri profitabile

de Julian Manescu 08 Oct. 2013 3661
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Richard Branson este omul de afaceri britanic care detine casa de muzica Virgin Records si compania aeriana Virgin Atlantic Airways. In anul 2012, Branson era al patrulea cel mai bogat om din Regatul Unit, cu o avere de aproximativ 4,6 miliarde de dolari, conform Forbes.

Richard Branson, excentric din fire, a fost prima persoana din lume care a zburat cu un balon deasupra Atlanticului. Prima afacere a pornit-o la varsta de 16 ani – revista Student, iar la 20 de ani detinea record de comenzi.
 
Intr-un articol publicat pe site-ul entrepreneur.com, Sir Richard Branson trece in revista cinci reguli de aur care i-au asigurat succesul in anii ’60, valabile, insa, la fel de mult si astazi.

El recomanda firmelor, ca indiferent de domeniul in care activeaza, sa depaseasca canalele media traditionale si sa-si construiasca o strategie buna in online, pe Facebook, Twitter, Google+, Path si Klout.

“Start-up-urile pot demara cu bugete de marketing mai mici patrunzand mai rapid pe piete noi. Dar, in acelasi timp, trebuie sa-si apere pozitia pentru ca asa cum produsele au avut succes, ele se pot demoda”, spune Branson.

Cele cinci reguli pe care le mentioneaza miliardarul in articol sunt:

1. Daca nu-ti place ceea ce faci, nu o mai face. Trebuie sa iubesti ceea ce faci.

2. Fii inovativ: creeaza ceva diferit care sa te evidentieze.

3. Angajatii tăi sunt cel mai de pret activ. Daca ei sunt fericiti si clientii tai vor fi fericiti.

4. Condu ascultand: cere, in mod regulat, feedback de la personalul tau si de la clienti.

5. Fii vizibil: promoveaza compania si ofertele  punandu-te pe tine in fata camerelor de luat vederi.

Un exemplu concludent este cel in care Virgin Media, prin programul Pioneers care ajuta si promova oamenii, a lansat pe Jamal Edwards, fondatorul SB.TV – un canal de muzica. Acesta si-a inceput afacerea de unul singur, in fata camerelor de luat vederi, prezentand cu pasiune propriile filmulete. De aici si pana la succesul pe care l-a cunoscut nu a mai fost decat un pas, dar niciodata nu a uitat de unde a plecat si a inteles ca o afacere de succes presupune sa asculti si sa incerci lucruri noi.

Intr-un alt articol, Richard Branson ne indeamna sa ne construim afacerea folosind ideile angajatilor, sa castigam increderea oamenilor si sa ne crestem profitul fiind amabili. Oamenii, in general, fie ei clienti sau propriii angajati, au nevoie sa se simta incurajati. Odata cu asta vor putea gandi corect empatizand cu ceilalti si avand o atitudine pozitiva fata de companie.

In concluzie, orice idee buna trebuie pusa in practica. Trebuie doar gasit momentul potrivit de a iesi cu ea la rampa si de a porni afacerea. In rest, profita de oportunitati!


Tags: richard bransonafaceri profitabileafacerecomenzisuccesstart-upmarketingfeedbackfacebooktwitter

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Succesul este rezultatul esecului!

de Catalin Chivu
22 Oct 2015
Oamenii cei mai de succes nu sunt cei care stiu sa aiba succes, ci aceia care stiu sa piarda. Cei care stiu sa si piarda inteleg rolul pe care-l...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]