Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Charisma - fundatia oricarei afaceri

de Maria Nicutar 18 Mai. 2011 3810
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oprah Winfrey, George W.Bush, Donald Trump, Hillary Clinton. Ce au toti in comun? De ce capteaza atentia de fiecare data cand comunica? De ce lumea ii admira si de ce poseda acest magnetism inexplicabil?

Poseda charisma si acest lucru le confera avantaje supreme. Unii castiga presedintii, altii castiga audienta maxima, altii isi conduc afacerile cu success. Per total, charisma are uimitorul efect de a aduna oameni langa dvs, oameni care va admira si pe care ii inspirati, ii motivati si ii influentati.

Legile nescrise de care trebuie sa tineti cont pentru a va cultiva charisma sunt numeroase asa ca va prezentam o selectie de principii si sfaturi practice pe care le puteti pune in practica chiar din acest moment in afacerea dvs:

1.       Charisma nu este o calitate cu care ne nastem, ci una care se formeaza, se exerseaza si ajunge la maturitate. Cu alte cuvinte, nu va lasati dezamagit daca inca nu sunteti o persoana privita cu admiratie si inca nu detineti o putere de influenta asupra persoanelor cu care interactionati.

2.       Cunoasteti temeinic domeniul de activitate. Ca antreprenor nu poti sa conduci si sa administrezi o afacere fara sa interactionezi cu angajati, clienti, furnizori si alti oameni de afacere. Pentru profit maxim, performante excelente si pentru afirmarea brand-ului tau trebuie sa detii charisma. Insa modul in care actionezi si comunici nu va insemna nimic daca nu stii ce mesaj vrei sa transmiti si daca nu stii in ce directie sa iti aplici tehnicile de leader.

3.       Trebuie sa inspiri incredere, profesionalism si ai simtul umorului. Un leader increzator in fortele proprii este capabil sa insufle acest lucru publicului sau. Personalul te va urma daca dai dovada ca transmiti mesaje clare si daca arati ca esti o persoana competenta. Un leader trebuie sa stie cum sa-i trateze pe ceilalti, cum sa ajunga la inimile lor si cum sa ii determine sa il urmeze.

4.       Consistenta in afirmatii si in actiuni. Cei care te vor urma o vor face doar daca le inspiri integritate.

5.       Nu conteaza doar mesajul pe care il transmiti, ci si limbajul nonverbal pe care il folosesti. Mimica, gesticulatia, gestionarea spatiului dintre dvs. si interlocutor au o mare importanta pe care multi antreprenori sau leaderi o ignora sau ii dau atentie diminuata.

6.       Sunteti charismatic cand dati dovada de empatie. Cand va identificati afectiv cu persoanele cu care interactionati le castigati increderea si loialitatea si le conferiti sentimentul ca actionati in interesul lor. De aici este simplu sa ii castigati de partea dvs. si sa aveti parte de admiratia lor.

7.       Faptul ca sunteti charismatic implica si necesitatea de a fi un bun pedagog si formator pentru publicul dvs.

8.       Contactul vizual direct, o strangere ferma de mana si un zambet larg vor completa rechizitoriul caracterului charismatic.
 


Tags: charismamanager de succesprofesionalismleadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]