Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Compasiunea - Arma secreta a celor mai buni leaderi si manageri

de Maria Nicutar 14 Apr. 2014 2923
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leaderi sau manageri, obiectivele sunt complementare. Cu totii lucram pentru a aduce afacerile pe care le reprezentam pe culmile succesului. Iar cand discutam despre succes, nu luam in considerare doar aspectele financiare. Discutam si despre brand, despre dezolvatarea sa, despre reputatia pe care o vom consolida.

La final, cel mai important este sa consolidam, pas cu pas, in mod strategic, perceptia pe care clientii nostri o vor avea atunci cand ne vor vedea produsele pe raft.

Evident, pana aici, drumul este deosebit de lung. Si totul porneste de la angajati, pionii fara de care tabla de sah nu isi gaseste sensul. Iar de modul in care iti manageriezi echipa de oameni depinde succesul intregii afaceri.

Discutand despre managerierea oamenilor, accent deosebit se pune pe strategiile de motivare. Si aici intervin sute de teorii, unele mai interesante decat altele.

Astfel, descoperim teorii care ne argumenteaza clar importanta bonusurilor. Altele ne amintesc faptul ca esentiale sunt incurajarile personale, laudele si tablourile cu omul lunii. Sunt si teoreticieni care reclama nesemnificativitatea acestor strategii, in favoarea salariilor cu adevarat motivante, acestea fiind singurii factori declansatori pentru productivitate maxima.

La final, descoperim o teorie promovata de Will Yakowicz, in cadrul unui articol publicat in cadrul publicatiei INC. Jurnalistul arata, pe baza unor teste si analize concrete, faptul ca rezultate incredibile sunt produse in momentul in care in peisaj apare compasiunea, grija si chiar iubirea aratata fata de angajati si colegi.

In fapt, un mediu in care oamenii isi arata grija si compasiunea detine potential clar, concret, cuantificabil, de a deveni o adevarata fabrica de rezultate exceptionale. Totul se revarsa in favoarea cifrei de afaceri, in favoarea reputatiei unui brand, in calitatea cu care clientii sunt servicii, in experienta lor in momentul in care isi lasa o parte din buget in afacerea ta.

Intr-o lume parca guvernata de reguli ce amintesc de duritatea junglei, de principiul selectiei naturale, de ideea ca cel mai puternic trebuie sa castige si sa isi lase veriga slaba in urma, aceasta idee a compasiunii pare sa nu stea in picioare.

Si, cu toate acestea, daca iti vei asemana afacerea cu o familie, vei intelege ca unitatea este lipiciul ce va tine toate particelele laolalta. Iar ingredientul principal este compasiunea.

Cum ne dovedim compasiunea fata de angajatii si colegii nostri:

- stim cine sunt si ne interesam de mersul vietii lor profesionale si de mersul vietii lor personale. O simpla intrebare neintrusiva nu va face decat sa demonstreze ca oamenii tai nu sunt simple cifre pentru afacerea ta.

- flexibilitate si maleabilitate in management si in luarea deciziilor. Afacerea nu va intra in autodistrugere automata daca oferi zile libere angajatilor care se afla intr-o perioada dificila a vietii lor. Situatia contrara poate trezi sentimente negative foarte greu de deturnat.

- incurajari in momentul in care oamenii se afla in situatii dificile. Pe buza prapastiei, o simpla incurajare poate sa te traga inapoi cu maxim de rezultate pentru activitatea profesionala pe care o desfasori.

- laude in momentul in care oamenii isi realizeaza obiectivele. Contrar parerii multor manageri, solutia nu este sa transmiti angajatilor ca atingerea obiectivelor face parte din datoriile lor habituale. Transforma totul intr-un univers in care obiectivele atinse reprezinta motive de lauda si atunci vei descoperi din ce in ce mai multi angajati care vor tinti mai sus de aceste borne.

- grija pentru oamenii tai. Salariile trebuie sa fie bine calibrate pentru nevoile lor. Un om indatorat va munci cu eficienta minima. Un om care stie ca este platit corect pentru munca sa va simti ca raporturile de munca se bazeaza pe incredere, cel mai important element pentru colaborare prospera, pe termen lung.


Mult succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: succes in afaceriafaceri in romania

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]