Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi aloca antreprenorii salariul personal?

de Maria Nicutar 08 Iun. 2011 2713
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acesta este un subiect care starneste zambete din partea noastra, a angajatilor. Este extrem de amuzant sa iti imaginezi cum proprietarii de afaceri isi platesc singuri salariile, cum isi iau concediu cand doresc sau alte activitati din aceasta categorie. Dar cum stau lucrurile de fapt? Sunt chiar atat de amuzante?

Ideea esentiala este ca nu toti antreprenorii se pot bucura de momentul in care isi vor primi salariul. Acest lucru se intampla in cazul acelora care detin afaceri care inca nu si-au scos banii. Cheltuielile de investitii trebuie recuperati si abia apoi putem discuta chestiuni legate de profit si de salariu.

Daca doriti sa deveniti antreprenor, nu va amagiti cu gandul ca orice afacere va merge in cele din urma. Este total gresit! Foarte multe afaceri se incheie tragic, lasand goluri in buzunarele proprietarilor si investitorilor.

Un alt punct de care trebuie sa tinem cont este faptul ca salarizarea se face in mod diferit, in functie de tipul de afacere. Spre exemplu, daca vorbim de una in care avem parteneri de afacere, se vor stabili contracte cu venitul fiecaruia in conditiile la care s-a convenit.

De cele mai multe ori, primele valuri ale profitului se reinvestesc pentru sustinerea afacerii sau proiectului. Cu alte cuvinte, antreprenorii pot astepta mult timp pana sa isi vada profitul net in buzunarele personale.

Nu uitati si de cheltuielile de salarizare a personalului. Acestia sunt primii pe care trebuie sa ii rasplatim si ei nu vor astepta ca afacerea sa dea roade pentru a fi platiti.

Mai mult, sa ne gandim la taxe, impozite, facturi, credite care necesita plata la timp, datorii catre furnizori sau catre proprietarii locatiei in care se desfasoara activitatea firmei samd. Iata cum antreprenorii muncesc mai mult decat orice angajat pentru a-si asigura salariul. Avantajele care vin din antreprenoriat sunt multe, insa costa scump si cer sacrificii imense.

Marea greseala pe care proprietarii de afaceri o comit atunci cand se “salarizeaza” este de a nu tine o socoteala ferma in banii firmei. Trebuie sa se faca o delimitare clara intre banii necesari administrarii afacerii si cei necesari vietii personale. Daca se poate, este formidabil sa se apeleze la un consultant financiar sau la serviciile contabililor pentru a se alcatui un plan financiar bine pus la punct.




Tags: salariu antreprenoriafacerisalarizarea proprietarilor de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]