Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa eviti principalul motiv pentru care ideile de afaceri nu sunt puse in practica?
Am un prieten care este un izvor nesecat de idei - de la cele mai inovative la cele mai ciudate. De foarte multe ori imi pune pe masa noi idei de produse, dar extrem de rar reuseste sa le si puna pe piata pe cele bune. in calitate de consultant profesionist pe probleme de inovatie si dezvoltator de brand, pentru mine, comportamentul lui este ca o unghie pe tabla de scris.
Recent, mi-a adus niste mostre de ciocolata pe care planuia sa o lanseze. Era foarte gustoasa, dar aroma trebuia putin nuantata, iar ambalarea si marketingul presupuneau munca. Avea potential daca ar fi lucrat la ea. Dar gandul de a trebui sa continue in cadrul procesului era descurajator, dezamagitor sau o combinatie din amandoua, asa ca a renuntat la idee.Acesta este motivul din cauza caruia esueaza majoritatea inventatorilor. Renunta prea usor.
Exista patru principii esentiale pentru inventarea si dezvoltarea de produse – in special atunci cand te grabesti sa transpui ideea din imaginatie in realitate, realizand o schita sau creand un prototip.
Inovatia are nevoie de pasiune.
Pasiunea este cea care ne motiveaza sa perseveram. Entuziasmul este esential nu numai pentru a-i convinge pe ceilalti de valoarea ideilor tale, dar si pentru a te convinge pe tine insuti. Vei avea de muncit foarte mult inainte ca o idee sa ajunga in faza in care sa fie recunoscuta de client drept exact ceea ce isi dorea.
Inventatorii cu adevarat pasionati accepta greselile din cadrul unei idei, privindu-le drept cai spre noi solutii. Foarte multi antreprenori, insa nu vad critica drept un punct de plecare pentru imbunatatire, ci drept un semnal de alarma. Conform psihologului Martin Seligman, putem depasi pesimismul dezvoltand in mod constient partea optimista a creierilor folosind „vorbitul cu sine” – o tehnica ce implica activ dezbaterea situatiilor pesimiste cu care ne confruntam.
Nu e vorba de un simplu mesaj de incurajare. Este un mod rational si impartial de a trata esecul ca pe ceva temporar si rezolvabil, ceea ce ne permite sa cautam noi solutii.
Pune totul sub semnul intrebarii.
Poti descoperi ca e ceva in neregula cu ideea ta in orice moment. Din ceea ce stiu din experienta, atunci cand imi vine o idee, incep imediat sa analizez toate aspectele negative si potentialele piedici.
Stiu ca daca identific problemele inca de la inceput si le pot solutiona, vor exista mai apoi mai putine obstacole pe parcursul procesului.
Aceasta practica poate fi frustranta pentru cei care doar vor sa ma bucur de idee, fara sa fiu obiectiva. Dar nu ma pot abtine. Stiu ca numarul de probleme cu care ma voi confrunta ulterior vor fi reduse daca le pot elimina rapid pe cele de natura structurala, de marketing sau de prezentare.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIdeea ta de afacere te poate face MILIONAR
de Adina VasileAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit