Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci bani din ... talent si motivatie? Da, este posibil!

de Maria Nicutar 06 Aug. 2012 3420
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am intalnit atat de multi antreprenori care au reusit sa scoata bani din piatra seaca. Au reusit fiindca asta si-au propus si nimic mai prejos. Si am intalnit si mai multi potentiali antreprenori care au uitat sau nu au stiut niciodata ce e ala bootstrapping, tata! Acestia sunt cei care isi imagineaza ca afacerile se demareaza cand ai un munte de bani si toate resursele necesare la picioare, cand ai echipe de specialisti gata sa iti indeplineasca toate sarcinile, cand ai pile si unde sa dai spaga.

Ce ma nedumereste cel mai mult este faptul ca multi romani care detin potential real de a-si demara afaceri nu vad faptul ca succesul este obtinut si de cei mai putin inzestrati din punct de vedere financiar. Avem atat de multe exemple in jurul nostru si totusi, din teama ca am putea reusi, probabil, refuzam sa vedem partea plina a paharului.

Nu pornim afaceri de teama ca ne vom lovi de necesitatea de a efectua demersuri pentru obtinerea de autorizatii, pentru respectarea legislatiei in domeniu, pentru ..., pentru..., pentru multe.

Asa ca ramanem cu un gust amar in gura si ramanem paralizati in mijlocul unor ganduri si planuri inchipuite, niciodata trecute pe hartie, planuri care nu se vor indeplini niciodata. Ne mai hranim doar cu gandul ca intr-o buna zi vom castiga la Loto si atunci vom putea sa facem tot ce ne-am propus, daca ne vom mai dori o mica afacere pe placul nostru.

Pana atunci, eu va ofer cateva exemple de afaceri care se pornesc fara bani si cu un program de lucru redus si flexibil:

1. Sa redactezi o carte digitala sau de trimis la tipar
2. Sa devii decorator profesionist
3. Sa oferi servicii de bucatar personal si intr-o zi, din profiturile obtinute, sa iti deschizi o agentie de plasare de bucatari personali sau o firma de catering
4. Sa oferi meditatii si, in timp, sa iti deschizi un centru de limbi straina, un centru de cursuri de matematica, informatica samd.
5. Sa pornesti un blog care sa castige trafic consistent si stabil pe baza caruia sa poti dezvolta un site si castiga bani din contractele de publicitate.

Acestea sunt doar cinci exemple lamuritoare. Nu conteaza daca niciuna dintre aceste idei nu vi se potriveste. Ideea de baza este sa intelegeti faptul ca asa cum se gasesc aceste idei de afaceri, la fel se gasesc infinit de multe. Doua conditii avem: sa vreti sa le descoperiti si sa nu va lasati intors din drum la gandul ca vor aduce profit in timp. Asa se intampla in cazul oricarei idei de afaceri, FARA NICIO EXCEPTIE!

Mult spor!


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]