Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iesi in fata intr-o lume aglomerata? Chris Brogan despre arta conciziei

de Catalin Chivu 26 Ian. 2015 3153
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intr-o lume zbuciumata, in care nimeni nu are timp, cum iesi in evidenta? Iata cateva sfaturi pentru a ajunge la grupul tau tinta. Traim intr-o lume unde ecranele ne domina timpul.

Multi dintre noi dorm cu telefoanele langa pat, unii vor recunoaste ca le tin chiar sub perna. Ne verificam emailul cand n-am terminat inca sa cascam. Browserul nostru are de obicei mai mult de patru tab-uri deschise. Notificarile si alte anunturi virtuale ne distrag continuu atentia.

Avem sute de canale de televiziune, informatie stocata pe DVD-uri, diferite abonamente la site-uri cu filme si seriale si o gramada de mall-uri in apropiere. Avem si YouTube unde in fiecare minut sunt incarcate 24 de ore de continut. Cu alte cuvinte, ne confruntam cu un razboi al captarii atentiei.

Iata 5 moduri in care poti sa o castigi. Toate presupun concizie.

1. In scris.
Pastreaza-ti compacte propozitiile. Oamenii n-au timp sa-ti interpreteze proza fantastica, mai ales in afaceri. Ai nevoie de ajutor? Citeste romanul lui E. Annie Proulx, ”The Shipping News” si insuseste-ti stilul. Propozitiile scurte si la obiect ii vor face pe ceilalti sa te asculte.

2. Pe Twitter.
Fa-ti continutul usor de dat mai departe. Twitter functioneaza cu mesaje cu o limita de 140 de ca ractere.
Daca folosesti doar 110, le vei da posibilitatea oamenilor sa impartaseasca mesajul cu prietenii, cunostintele etc.

3. Prin e-mail.
Cu generatia Y care traieste pe Facebook, mesajele electronice trebuie sa se incadreze intr-o limita de doua sute de cuvinte. Daca ai nevoie de mai mult spatiu, atunci e un document, nu un e-mail – sau e o conversatie telefonica sau chiar o vizita fata in fata. Oh, si pune aspectele importante in prima parte a mesajului si reia-le la sfarsit. Toti citim pe diagonala.

4. Pe YouTube.
Indiferent de platforma video pe care o folosesti, fa-ti filmuletele de maximum doua minute. Da, daca este vorba de un speech – gen conferintele TED – ar trebui sa fie mai lung. Dar daca e ceva ce vrei sa fie consumat de oameni, ramai la limita de doua minute.

5. Prin telefon.
Daca trebuie sa folosesti telefonul, incearca sa fii concis. Incepe cu agenda pe care o ai, chiar daca nu o numesti ca atare. Noteaza-ti ca sa nu uiti. Fii politicos, dar nu irosi cinci minute pe introducere. Dar daca iti intra mesageria vocala? Lasa-ti numele intreg, numarul de telefon si subiectul convorbirii, apoi repeta numarul inainte sa inchizi.

Nu spun ca trebuie sa uitam de politete Dimpotriva, fii pe cat de civilizat posibil. Dar da-ti seama de importanta conciziei. E cel mai bun mod de a iesi in fata, de a primi raspunsuri si de a-ti imbunatati vizibilitatea intr-o lume aglomerata.



Tags: mesajeatentieinformatieconcizie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]