Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti vinzi produsele cu maxim de succes

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zece factori emotionali - eficienti in marketing Impulsioneaza-ti potentialii clienti sa cumpere, folosind aceste ponturi in campaniile de marketing.

Este important sa apelezi la partea emotionala a consumatorilor atunci cand creezi mesajele de marketing. Gandeste-te ce simti atunci cand auzi mesaje de marketing si cum acele sentimente iti influenteaza decizia de cumparare. Asa cum tu esti “miscat” spre actiune de mesajele de marketing, asa se intampla si cu consumatorii. Ideea ta de publicitate trebuie sa atinga doua puncte: ar trebui sa trezeasca in cumparatori niste sentimente si sa ii determine sa actioneze conform acelor trairi emotionale.

Din momentul in care ai identificat publicul tinta pentru mesajele tale de marketing, trebuie sa decizi care dintre instrumentele emotionale poti sa le asociezi cu mesajele tale. Mai jos sunt prezentate zece trairi emotionale de care te poti folosi in mesajele de marketing pentru a creste vanzarile.
 
1. Teama
Teama este un sentiment care poate fi folosit pentru o mare varietate de mesaje de marketing. Companiile de asigurari apeleaza deseori la aceasta traire emotionala, folosind mesaje precum “Nu risca avand o asigurare insuficienta.”

2. Vina
Consumatorii sunt afectati de mesaje care creaza sentimentul de vinovatie. ONG-urile folosesc in mod eficient sentimentul de vina in sloganuri ca “Nu ii lasa sa sufere in continuare.”

3. Increderea
Increderea este unul dintre sentimentele cele mai in tendinte utilizate astazi in marketing, iar fiecare companie pare ca vrea sa apeleze la ea in campaniile de marketing. Companiile financiare castiga increderea consumatorilor prin mesaje ca “Nicio taxa ascunsa.”

4. Valoarea
Valoarea este o alta tendinta in marketing, si multe promotii apeleaza direct la trairile emotionale care conving clientul ca a facut o tranzactie profitabila pentru el. De exemplu, mesajele promotionale care spun: “Daca gasesti un pret mai bun la acelasi produs, iti dam inapoi de zece ori diferenta”, au eficienta in trezirea sentimentelor referitoare la valoare.

5. Sentimentul de apartenenta la grup
Foarte putini oameni doresc sa fie singuri. Prin natura umana, oamenii vor sa simta ca apartin unei comunitati, iar consumatorii aleg deseori produse in ideea ca astfel se simt membri ai unui grup specific. Multe companii analizeaza acest sentiment si aleg sa il foloseasca in campanii, creand sloganuri ca: ”Esti parte din familie.”

6. Competitia
Multi consumatori sunt influentati de dorinta competitoare de a se simti egali sau mai buni decat semenii lor. Motto-uri ca: “Fa-i sa ingenuncheze” este un exemplu de mesaj care trezeste in consumatori dorinta de competitie.

7. Satisfactia imediata
Traim intr-o lume in care toti asteptam recompense imediate in toate aspectele vietii noastre. Mesajele care aduc o doza de urgenta sunt bine primate de consumatorii care au deja o dorinta de a primi satisfactie imediata. Foloseste cuvinte ca “acum”, “azi”, “intr-o ora sau mai putin”, “in 24 ore”, si asa mai departe, pentru a atinge latura emotionala referitoare la multumirea instanta.

8. Leadership
O multime de consumatori vor sa fie primii atunci cand incearca noi produse, iar acest public raspunde puternic la mesaje de marketing care apeleaza la sentimentele lor asociate cu leadership-ul. Mesajele care ii determina sa se simta ca si cum ar fi primii sau ca detin controlul sunt foarte convingatoare pentru acest tip de public. Sloganuri ca: “Fii primul din gasca ta” apeleaza efectiv la dorinta consumatorilor de a fi lideri.

9. Trend-setting
Multi consumatori vor sa se simta cool sau trendy, asa ca a apela la aceste trairi emotionale este corect atunci cand creezi un spot. Variantele de genul: “toti copiii cool il folosesc” sunt comune in copywriting si pot fi folosite pentru un segment vast de produse si servicii ale unui public si mai vast. Spotul pentru Gatorade facut de Michael Jordan, avand sloganul “Be like Mike” este un exemplu perfect.

10. Timpul
In secolul 21 oamenii sunt mai ocupati ca oricand. Asa ca, isi doresc mai mult timp liber pentru a se ocupa de interesele personale, sau pentru a petrece mai mult timp cu familia si prietenii. Mesajele de marketing care se refera la dorinta pentru mai mult timp liber sunt extrem de eficiente, asa cum este: “Reduce timpul de aspirare a casei la jumatate.”
 
Exista o multime de factori emotionali pe care ii poti folosi pentru a “trezi” sentimentele publicului tau tinta si sa il determini sa actioneze, cu ajutorul mesajelor de marketing.

Oamenii vad o multime de mesaje si sloganuri in fiecare zi, asa ca trebuie sa le dai un motiv bun ca sa il analizeze pe al tau, determinandu-i sa simta ceva atunci cand il vad sau il aud. Sentimentele sunt puternice, iar copywriting-ul ofera oportunitati unice pentru a atinge acele trairi emotionale si a le “rasuci” in favoarea afacerii tale.



Tags: marketingprodusvanzari

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]