Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?
Multe companii traverseaza perioade dificile din cauza surselor de finantarere scumpe (in cazul in care reusesc sa le obtina), a incasarilor decalate si a atitudinii pesimiste generale.
Una dintre cele mai importante consecinte ale crizei financiare a fost reducerea masiva de costuri. Putine firme au putut aplica aceste reduceri intr-un mod sistematic astfel incat sa nu compromita activitatea pe termen lung.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura de sofran
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Aflate sub amenintarea lipsei banilor necesari pentru a finanta activitatile curente, cele mai multe organizatii au cautat solutii pentru reducerea cheltuielilor, cum ar fi vinderea activelor, concedierea angajatilor, scaderea salariilor, taierea cheltuielilor de marketing si IT, reducerea portofoliului de produse si servicii si multe altele. Desigur, pe timp de criza, taierile de costuri sunt esentiale pentru a asigura supravietuirea.
Totusi, din cauza faptului ca aceste masuri au trebuit luate rapid, cei mai multi manageri nu au avut suficient timp pentru a analiza situatia cu care se confrunta si pentru a lua deciziile potrivite. Din pacate, in multe cazuri, o reducere a costurilor lipsita de coerenta poate afecta ireversibil capacitatile care ii ofera unei organizatii avantajele sale competitive.
Pentru ca situatia economica nu s-a imbunatatit, multe organizatii se lupta in continuare cu reducerea costurilor. Un plan de restructurare pe termen mediu poate ajuta firmele sa lupte cu incertitudinea creata de recesiune. Inca mai este timp pentru a directiona afacerea pe un drum potrivit.
Puteti sa puneti in aplicare un plan de restructurare care sa va ajute sa faceti fata crizei. Printre obiectivele procesului de restructurare se pot numara: identificarea si eliminarea activitatilor care genereaza pierderi, reorganizarea si optimizarea activitatilor care genereaza venituri importante. Nu trebuie sa realizati un plan foarte detaliat al restructurarii.
Totodata, nu ramaneti foarte mult in starea de analiza. „Analysis paralysis“ va poate impiedica sa treceti la actiune. Urmand aceste sfaturi veii aduce afacerea intr-o stare buna pentru relansare atunci cand economia va fi din nou pe plus.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIdeea ta de afacere te poate face MILIONAR
de Adina VasileAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit