Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa te pregatesti pentru succes
Puterea vine din cunostinte, asa ca nu lasa detaliile sa iti afecteze idealul.
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Am avut succes in momentul in care am decis unde trebuie sa inceapa drumul meu si unde as vrea sa se termine. Daca incerci sa te autoconvingi de meritele tale, cum ai putea sa convingi clientii ca ai experienta si abilitatile potrivite pentru afacerea ta? Daca pari nehotarat si nesigur de puterile tale, concurenta va parea mai buna in ochii clientului tau.
Pe de alta parte, daca este sigur si increzator in fortele proprii, concurenta va deveni irelevanta, iar clientul tau va raspunde cu incredere, increderii tale. Retine ca afacerile sunt constant solicitate sa isi transfere conturile catre un nou “vanzator”. Cand esti sigur pe tine, poti sa iti pastrezi pozitia in industria ta si sa faci afacerea sa prospere. Psihologic, daca esti pregatit sa te confrunti cu concurenta, urmatoarele sfaturi, impreuna cu abilitatile tale, te vor ajuta sa devii un lider in afacerea ta.
O multime de oameni isi construiesc afaceri doar ca sa fie dezamagiti de timpul si energia consumata in eforturile de a atinge succesul. Puterea se naste din cunoastere. Foloseste-ti resursele, si invata cat de mult poti. Gandeste-te cu atentie la trasaturile organizationale, pentru a te ajuta cat mai mult. Daca nu ai aceste trasaturi, ia-ti un partener care le are, si astfel iti vei mari sansele de supravietuire. Daca nu gasesti pe nimeni cu care ai putea face un parteneriat, gaseste un asistent care poate tine evidenta comenzilor, livrarilor, facturilor, contabilitatii, taxelor si publicitatii. Va merita sa platesti salariul unui individ care poate rezolva toate acestea pentru afacerea ta.
Din experienta mea, incercarile de a face totul de unul singur esueaza de obicei, din unul dintre cele trei motive:
1. Intarziere: “Nu stiam ca lucrurile se rezolva asa de greu in afacerea mea. Nu am timpul necesar”.
2. Sarcini coplesitoare: “Am vazut cum stau treburile, dar sunt prea multe de facut pentru ca afacerea sa functioneza” sau “Cum adica trebuie sa fac un plan de afaceri? Nu am o diploma in domeniu pentru a putea face asa ceva”.
3. Lipsa de bani: “Am ceva bani si vreau sa vad cat de departe pot ajunge cu ei. Am de gand sa fac numai ce este absolut necesar pentru a pune lucrurile pe picioare. Nu are cum sa fie asa de scump”.
Este esential sa intri intr-o afacere cu ceva cunostinte in domeniu. Dar supravietuirea depinde de cunostinte mai mult decat iti poti inchipui. Daca iei o decizie gresita in afaceri, firma si angajatii tai se pot scufunda.
Fiecare telefon pe care il dai sau il primesti, atitudinea pe care o ai la un moment dat, fiecare comanda sau serviciu pe care il furnizezi, toate acestea vor duce catre longevitatea afacerii tale sau catre demisia visului tau.
Trebuie sa incepi cu esentialul. Infiinteaza noua afacere sau continua-ti cariera deja existenta, cu o lista de lucruri care trebuie facute pentru a incepe sau pentru a te extinde. Iti sugerez ca lucrurile de pe lista ta care iti vor cheltui bani (ideile de marketing), sau iti vor economisi bani (bulk mailing), ar trebui sa fie tratate primele. Asta iti va oferi mijloace financiare in plus, pentru a gasi alte puncte din lista ta, care necesita mai multi bani.
Orice lista este buna daca se dovedeste ca are o directie clara. Enumera lucrurile de baza, in ordine cronologica, astfel incat sa poti indeplini una sau mai multe sarcini in fiecare zi, pana cand ajungi la un anumit nivel. Cand ai terminat cu lista nr. 1, concepe urmatoarea lista. Incearca sa nu te suprasoliciti, doar aduna informatii, si apoi treci la atac.
Succesul nu apare pur si simplu la usa ta, trebuie sa il cauti, sa incerci sa iti indeplinesti visul cu fiecare gram de determinare si energie pe care il ai. Dar aminteste-ti sa iei lucrurile pas cu pas. Analizeaza fiecare element cu atentie si recunoaste daca se poate realiza. Nu te lasa intimidat de incercarile de a face ceva atat de dificil.
Sunt o mutime de informatii disponibile pentru antreprenori. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti si sa cercetezi. Si daca nu poti face fata anumitor sarcini obligatorii, angajeaza profesionisti pentru a trece de aceste provocari.
Daca nu te pricepi la matematica si cifre, angajeaza un contabil in care ai incredere ca intelege afacerea ta, si permite-i sa isi faca treaba pentru care il platesti. Este bine sa apelezi la outsourcing, in cazul in care nu te pricepi sa faci anumite lucruri, si sa angajezi un profesionist. El se va ocupa de acele aspecte ale afacerii, iar tu vei avea timpul si energia de a te concentra pe sarcinile pe care stii sa le faci cel mai bine.
Sunt atat de multe responsabilitati cand vine vorba de management si de a detine o companie. Chiar daca unele treburi ocazionale, neplacute se vor intoarce tot la tine, rezolva-ti sarcinile astfel incat sa te poti bucura de datoriile de care te ocupi cu placere.
De cati profesionisti ai nevoie? Apeleaza si plateste-i numai pe cei de ajutorul carora nu te poti lipsi. Ajutorul si consultanta profesionala nu sunt scumpe. Cu cat vei contribui mai mult, cu atat afacerea ta va creste. Asa ca incearca sa detii cat mai multe responsabilitati. Detinand controlul va fi mereu in avantajul tau.
Adu-ti aminte ca poti indeplini totul in propriul termen de timp. Fa ceea ce poti, dar fa-le asa cum trebuie. Cerceteaza, informeaza-te, dar nu lasa detaliile sa iti afecteze misiunea. In sfarsit, nu asculta pe oricine, doar daca ai incredere sau daca este un profesionist. Esti singura persoana care poate sa iti faca visul sa devina realitate.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiSuccesul este rezultatul esecului!
de Catalin ChivuSecretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului
de Maria NicutarSuccesul are pretul lui
de Mihai BalescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit