Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti transformi tineretea in bunul cel mai de pret

de Magdalena Popa 27 Feb. 2015 3198
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceputul unei afaceri iti poate aduce fie agonie, fie extaz. Extaz atunci cand lucrurile merg cum vrei tu - cand produsele se lanseaza fara probleme, cand semnezi un contract cu un client mare, cand ai suficiente fonduri ... si lista poate continua. Cu toate astea, exista o alta perspectiva care iti poate aduce sentimente contradictorii. Poate ca nu ai reusit sa te descurci cu finantele, dar au reusit competitorii. Sau poate ca altcineva a lansat ideea pe care o aveai.

In antreprenoriat vor exista intotdeauna, in aceeasi masura, suisuri si coborasuri. Iar competitia cu antreprenorii mai in varsta, cu mai multa experienta, iti poate aduce succesul.

Iata cum iti poti transforma lipsa de experienta intr-un avantaj:
Reinventeaza-ti tineretea. In mod sigur, experienta si timpul vin la pachet cu intelepciunea si profunzimea, dar poate ca reduc din flexibilitate si energie. Ca antreprenor entuziast, aflat la inceput de drum, ai un real avantaj in lumea afacerilor din multe puncte de vedere.

Uita-te cu alti ochi la tinerete si prezint-o ca pe un avantaj colegilor si potentialilor investitori. in plus, cand vei da piept cu provocarile si eforturile pe care le presupune succesul initial, foloseste-ti vigoarea pentru a experimenta lucruri noi si pentru a o lua de la capat de cate ori e nevoie.

Fii modest si onest. Atunci cand intri in lumea competitiva a afacerilor, este tentant sa incerci sa te prezinti intr-un mod cat mai impresionant. Memorand cuvinte-cheie si jargoane, cosmetizandu-ti CV-ul si incercand sa-i convingi pe ceilalti ca esti altcineva va fi, in final, neproductiv. Desi gloria e o stradanie fara ragaz, daca te straduiesti prea tare sa pari altcineva, vei fi luat drept o persoana artificiala si disperata.

Mai bine fii cinstit cu colegii si cu reteaua in care lucrezi.
Constientizeaza-ti lipsa de experienta, dar demonstreaza in acelasi timp dorinta de a invata. Persoanele abile mai in varsta si mai experimentate vor identifica puterea energetica a tineretii si se vor bucura sa o tina aproape.

Daca vei fi respins din cauza lipsei de experienta si te vei confrunta cu astfel de esecuri, nu te da de ceasul mortii.
Fruntea sus si nu renunta la idealuri! Mai devreme sau mai tarziu vei da peste persoane care pretuiesc lipsa de prejudecati inradacinate si vor aprecia abilitatea ta de a pune la indoiala ipotezele traditionale.

Pastreaza-ti mintea deschisa. Pe masura ce capeti experienta, e usor sa devii captiv in propriile conceptii si sa-ti pierzi pasiunea si curiozitatea. Nu cadea in aceasta capcana.

Mai bine combina-ti energia tineretii cu munca asidua si devino pasionat de procesul de invatare. Adauga o doza de incredere in sine si vei deveni o forta demna de recunoastere.

Pe tot acest parcurs nu uita ca ai dobandit succesul cu ajutorul creativitatii. Continua sa cauti informatii la zi si inconjoara-te de oameni cu imaginatie si plini de resurse, indiferent de varsta pe care o au.


Tags: antreprenorantreprenoriatantreprenor tanarafaceritanarexperienta in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]