Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa va depasiti temerile in afaceri
Vedeti intai oportunitatile si apoi obstacolele; tintiti cat mai sus! In loc sa va intrebati “Ce fel de afacere mi-as dori sa incep?”, adevarata intrebare ar trebui sa fie “Cine as vrea sa devin?” Antreprenorii au formulat astfel intrebarea, schimbandu-se intai pe ei insisi. Cei mai de succes antreprenori va vor confirma ca in munca lor, petrec mai mult timp incercand sa isi creasca increderea in propriile forte si sa gaseasca metode pentru depasirea temerilor, decat muncind la balante si planuri de marketing.
Cele mai importante calitati pentru un antreprenor, care le influenteaza si pe celelalte, sunt acelea care implica controlul asupra a ceea ce gandesti. Adesea, teama si gandurile negative ne tin pe loc de la indeplinirea a ceea ce ne-am propus. Insa daca va impuneti sa vedeti lumea din prisma posibilitatilor si nu a obstacolelor si a imposibilitatilor si daca puteti invata cum sa “resetati butonul mental” atunci cand gandurile negative va invadeaza, asta inseamna ca sunteti pe drumul cel bun si intr-o continua crestere.
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
In procesul meu de dezvoltare personala, am descoperit strategii care va vor ajuta sa va indepliniti telurile.
Intrebati-va mereu “Ce-ar fi daca?” si “De ce nu?”
Acestea sunt intrebarile mele preferate din categoria “resetarii mentale”. Din pacate, in societatea noastra, suntem conditionati sa spunem mai degraba oamenilor de ce nu ar merge ceva in loc sa explicam de ce ar functiona acel lucru. Suntem de asemenea conditionati sa oferim motive pentru care visul cuiva nu ar putea niciodata sa devina realitate in loc sa vedem cat de minunat este acel ideal daca s-ar implini – si sa sprijinim demararea proiectului pentru a ajuta acea pesoana sa ajunga la rezultate mai repede.
La fel ca cineva care vrea sa inventeze ceva nou in mod constant, eu ma intalnesc zilnic cu asta. Obisnuiam sa permit acestui fapt sa ma afecteze. Am lasat indoiala sa se instaleze in gandurile mele si am ajuns chiar sa imi las deoparte ideile. Mi-am aparat ideile la intalnirile unde mergeam pana cand am realizat ca, facand asta, le permiteam celorlalti sa mi le contrazica. Asa ca, intr-o zi, am decis sa imi schimb strategia. Atunci cand persoana de langa mine mi-a spus ca proiectul meu nu va avea succes, m-am uitat la el si i-am zis: “Dar daca va avea? Daca intreaga industrie se va schimba, iar tu ai avea sansa sa fii parte a acestui eveniment si spui nu – cum te-ai simti?” Atmosfera de la acea intalnire s-a schimbat imediat, iar eu am capatat noi puteri. Am realizat in acel moment ca, punand aceste intrebari, i-am provoaca pe ceilalti sa vada situatia dintr-o alta perspectiva; le-am deschis ochii spre noi oportunitati.
Adesea, numai temerile si obiectiile noastre ne opresc sa impartasim ideile cu cei din jurul nostru. Antrenandu-ne creierul sa gandesca constant in termeni de oportunitate, iar apoi, invatandu-i pe ceilalti sa faca acelasi lucru, este una din cele mai importante calitati pe care le puteti folosi in drumul catre succes.
Daca va este teama, regretati mai mult decat daca aveti un esec
Teama de esec este fireasca, iar de cele mai multe ori, se mareste odata cu inaintarea noastra in varsta. Devenim mai sensibili atunci cand simtim presiune asupra noastra si astfel teama se infiltreaza in vietile noastre. Ganditi-va de cate ori nu ati facut ceva ce va doreati cu adevarat, din cauza fricii de esec, de teama de a nu dezamagi pe cineva sau pur si simplu de teama de a nu parea ridicol. Sunt sigur ca toti ne putem gandi la astfel de moment – eu pot cu siguranta.
Am venit mereu cu idei noi, insa nu le-am pus in aplicare de teama ca nu as fi stiut cum sa procedez si as fi esuat. Dar le vedeam din ce in ce mai des aplicate si fructificate de altii. Am realizat atunci ca sentimentul de regret pe care il aveam de fiecare data cand se intampla asta era mai pronuntat decat daca as fi incercat si as fi esuat. Cel putin, astfel as fi castigat ceva experienta.
De fiecare data cand lasati teama sa va opreasca din indeplinirea unui ideal, ganditi-va cat de mult veti regreta si lasati acest sentiment sa fie instrumentul de masurare a pasiunii pentru proiectul pe care vreti sa il urmati. Dezvoltati o relatie sanatoasa cu teama; lasati-o sa fie motorul catre succes, nu catre regret.
Nu judecati. Inspirati-va!
Inspiratia este samanta pasiunii si a inovatiei. Judecand, ne limitam perspectivele de a vedea lucrurile. Suntem conditionati sa judecam: bine sau rau, negru sau alb. Dar daca ne obligam sa observam lumea din jurul nostru si incercam sa fim inspirati de ceea ce observam, vor aparea rapid mai multe oportunitati langa noi. Incepe sa vezi lucrurile asa cum pot fi, nu asa cum sunt!
Oamenii cu adevarat de succes sunt inspirati tot timpul. Pasiunea va va oferi mereu mai multa forta si dorinta sa razbateti teama si obstacolele, fara sa lasati ceva sa stea in calea fericirii de a va vedea visele devenite realitate. Data viitoare cand veti vedea pe cineva despre care in mod normal v-ati fi intrebat - pe un ton judecator – “de ce face asta?”, ganditi-va sa abordati situatia cu interes si curiozitate si sa reformulati – “ma intreb de ce face asa?”. Lasati-va imaginatia sa inceapa procesul de inspiratie.
Succesul vine de la cei care au mintea setata pe obtinerea succesului. Nu va lasati prinsi in detalii tehnice despre care poate nu stiti ca v-ar putea impiedica sa va atingeti tinta; aceste lucruri le puteti invata repede de la altii. In schimb, concentrati-va energia pe transformarea de sine care va va da forta interioara sa priviti orice obstacol spunand: “Nu exista problema care nu poate fi rezolvata si nimic nu ma va opri sa imi indeplinesc visul!”.
Citeste Revista Idei de Afaceri!
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIn afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit