Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce esueaza afaceristii in primii ani de la start-up?

de Maria Nicutar 08 Aug. 2013 3210
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiindca nu pastreaza ritmul potrivit. Pentru multi, acest aspect poate sa para nesemnificativ. Pentru cei care au facut vreodata sport, este logic. Ritmul potrivit te ajuta sa termini acea cursa pe care altii nu o vor termina niciodata. Este ca atunci cand alergi pentru primele dati. Ti-ai cumparat un costum de sport exceptional. Ai si incaltamintea confortabila si tot ce iti mai trebuie. Te-ai astepta sa alergi minim 2-3 ture de stadion pana sa cazi lat pe gazon.

Din pacate, descoperi ca esti la jumatatea stadionului si deja esti rupt in doua. Nu vrei decat sa te asezi fiindca simti cu sangele ti s-a adunat siroi in ceafa. Te asezi pe gazon, iei o gura de apa si te gandesti unde ai gresit?

Din pacate, desi pare ca suntem pregatiti de un start-up, de cele mai multe ori avem multe de invatat. Si nimeni nu le stie pe toate de la bun inceput. Luam si inghitim asa cum putem, mai nemestecat de cele mai multe ori. Ce este pentru unii o simpla indigestie, pentru altii se poate transforma intr-o afectiune cat se poate de grava.

La fel se intampla si in sport si in afaceri. Solutia este sa intelegi ca cel mai mult conteaza RITMUL! Daca nu intelegi care este ritmul pe care trebuie sa il mentii, nu vei reusi sa faci acele 2-3 ture de stadion pe care vrei sa le finalizezi. Nu vei reusi in mod sigur.

Si cand incepi o afacere, de cele mai multe ori te gandesti ca vor urma cateva luni de zile in care vei dormi cate 2-3 ore pe zi, vei munci pana cand iti vor sari ochii din cap, pana la 4 dimineata si la 6 vei fi in picioare pentru alergatul care te tine in forma.

Aiurea! La 6 dimineata vei sforai si se poate ca la 11 sa te trezesti si sa realizezi ca ai pierdut sedinta cu fostii investitori care ar fi putut sa te ajute cu bani ca sa poti sa mai rezisti pe linia de plutire inca un an de zile pana cand speri ca vei ajunge la pragul de rentabilitate. Acum nu mai speri nimic, poti sa te culci inapoi.

Si aceste lucruri se intampla pentru ca ne obosim prea tare, tragem de noi prea tare la inceput, in loc sa luam start-ul in mod inteligent, in mod treptat, pas cu pas, pana cand ne formam acea rezistenta la stres.

Sa recunoastem ca am trecut cu totii prin experiente care ne-au invatat ca desi pornim cu forta deplina un proiect, pe la jumatate se poate sa nu mai dam nici macar 1% randament. Si cunoastem cazuri in care atleti de top au terminat pe ultimele locuri pentru ca nu au avut rabdare sa mentina un ritm sanatos. Poate ca s-au grabit sa castige acel avantaj competitional prea devreme. Poate ca s-au grabit sa demonstreze tuturor ce pot prea devreme.

In momentul in care vom intelege cum se castiga rezistenta la stres, cum ne fortam puterile in mod treptat, ce ritm sa impunem si ce ritm sa pastram ca sa obosim atat cat trebuie si nimic peste, atunci vom ajunge pe un trend ascendent si care se poate mentine astfel timp indelungat!

Sa aveti succes si sa va gasiti ritmul!




Tags: ritm in afaceriritmul in afaceriafacereafacerimaria nicutar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]