Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce gresim
Dupa ce faci o greseala, gandul la acea secunda de dinaintea dezastrului, clipa aceea in care, daca ai fi facut stanga si nu dreapta nu te-ai mai fi aflat aici, este gandul care te obsedeaza. Cat de usor te-ai fi strecurat pe langa eroare daca in acel moment ai fi procedat altfel! Cat de logice pareau lucrurile in acea secunda, iar tu ai facut exact ce nu trebuia! De ce? De ce gresim? Cum gresim?
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cresterea prepelitelor japoneze
Din experienta proprie si a celorlalti, dar si din multele episoade din „Secundele dinaintea dezastrului” vizionate, am remarcat ca oamenii, in general, gresesc din... graba. Nu, nu din nestiinta; pentru ca ma refer aici la acele greseli pe care le faci, dar pe care ai fi putut sa nu le faci, pentru ca esti destul de inteligent. Graba strica intr-adevar treaba in cele mai multe cazuri. Nu ne facem destul timp pentru a gandi si actiona si, de aceea, eroarea se petrece.
Exemplu: aminteste-ti!
Cele mai de temut erori, cele mai dese si pe care le regreti cel mai intens, sunt insa cele facute din cauza ca ti-a fost... lene sa: te documentezi, sa intrebi, sa te pregatesti, sa planifici, sa testezi si tot asa. Din lene comiti cele mai dureroase erori. Dureroase pentru ca te urasti pe tine pentru ca stii DE CE ai procedat asa.
Exemplu: aminteste-ti!
A treia cauza a greselilor umane este cea pentru care se inventeaza cele mai multe scuze: frica. Pentru a te feri de ceva, din cauza ca iti este frica, alegi sa faci anumite lucruri care nu sunt tocmai bune. O parte din acestea devin la randul lor greseli. Rezulta astfel ca ai gresit din frica. Frica te-a impins sa procedezi intr-un anumit fel, iar de cele mai multe ori, tot ea este cea care nu te lasa sa vezi lucrurile clar.
Exemplu: aminteste-ti!
Stim cu totii cat de mult regretam orice greseala. O acceptam apoi, in momentul in care constientizam ca am invatat ceva din ea. Mai tarziu, cand greseala noastra se pare ca aduce numai beneficii, o iubim! Secunda aceea la care ne-am gandit in mod obsesiv devine si mai importanta acum: „Ce bine ca am facut totusi stanga si nu dreapta!”.
Iata cum, in jurul greselilor, erorilor, prostiilor, sau oricum vrei sa le numesti, roiesc unele dintre cele mai intense sentimente ale omului. De aceea, greseala devine o experienta aparte a fiecaruia dintre noi. Analizeaz-o!
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit