Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferenta dintre oamenii eficienti si cei superficiali!

de Maria Nicutar 20 Mai. 2013 2932
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Astazi am ascultat, total intamplator si fara vointa mea, o discutie care mi-a amintit ca oamenii, uneori, tind sa fie superficiali. Erau un el si o ea. El ii spune ei: "Am stat doua ore sa imi ia masurile pentru costumul ala...". Ea ii spune lui: "Stiu ce zici. Eu am stat vreo doua ore azi sa imi fac parul sa stea ca lumea ...".

Si m-am infiorat la gandul ca cineva si-ar pierde doua ore din viata ca altcineva sa isi piarda doua ore din viata ca sa ia masurile pentru un ... costum! Si apoi, sa pierzi doua ore din viata ca sa iti faci parul sau sa pierzi doua ore din viata ca sa mergi la manucura si pedicura ... Se poate sa ma insel, insa parerea mea este ca sunt ore pierdute in mod inutil. Si viata noastra este valoroasa si este nevoie ca noi sa investim in ea.

Si nu spun ca trebuie sa iesim din casa cu parul valvoi si in costum de sport! Spun ca lucrurile pot iesi bine si cand nu ne irosim foarte mult timp cu ele. Lucrurile nu trebuie sa iasa perfect, ci in mod ... eficient! Cu alte cuvinte, daca functioneaza, da-i pace! Nu iti pierde o jumatate de zi sa iti faci buclele sa se balangane frumos. Nu sta o jumatate de zi sa iti asortezi cravata cu noul costum. Nu sta jumatate de zi sa citesti cele mai tari stiri din sport si nici sa iti prepari o salata.

Ideea pe care vreau sa o dezvoltam azi este referitoare la superfecialitatea de care prea multi dintre noi dam dovada in mod clar, uneori!

Spre exemplu, multi dintre noi isi ales masinile, hainele, gadget-urile samd, in functie de cum arata, cat de bine li se potriveste aspectul. Ce conteaza ca poate nu functioneaza la calibru perfect, la capacitate maxima. Arata bine si ti se potriveste perfect, asa ca scoti banii din buzunar! Gresit!

Si ce conteaza ca acel partener de afaceri a fost implicat in cateva scandaluri in mediul de afaceri? Are un CV burdusit, arata bine de tot si pare imaginea perfecta pentru compania ta! Doar nu o sa iti iei ca partenera de afaceri pe femeiusca acea micuta de inaltime, cu parul facut permanent si cu unghii roz?! Bine ar fi sa nu mai gandesti superficial si sa gandesti in profunzime!

Si ce daca ai la interviul de angajare doi candidati cu CV-uri asemanatoare. Unul te face sa razi si pare omul ideal in birou. Celalalt este mai timid. Ai idee care dintre acesti doi candidati se va dovedi omul care sa iti traga compania in topul industriei? Vei lua o decizie doar pe baza faptului ca unul este mai haios? Se poate sa fii un om superficial si sa iei decizii bazandu-te pe date lipsite de importanta!

Iata doar cateva exemple care sa va arate ca de foarte multe ori, ne permitem aceste mici pierderi de eficienta, in favoarea superficialitatii. Si, da, este nevoie de foarte bune abilitati de auto-disciplina pentru a ne pastra eficienta cu fiecare ocazie posibila. Este nevoie de eforturi clare, de munca, de claritate in gandire, de pastrarea unui etalon al eficientei in fata ochilor, in permanenta!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: eficienta superficialitatereguli eficientacum sa fii eficient

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]