Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dorele, tu stii ce este Business Intelligence? Laser, frate...

de Maria Nicutar 02 Iul. 2014 2959
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dorel este omu' tuturor posibilitatilor, al mai mester sa faca afaceri pe genunchi. Ca el gasim sute sau chiar mii de oameni de afaceri, din pacate pentru economia tarii si clientii care au asteptari si cerinte concrete.

Dorel nu a auzit niciodata de BI, Business Intelligence. Daca aude de asa ceva, sigur crede ca are legatura cu filmul acela, cu extraterestrii, de ii adoarme Will Smith cu pixul fermecat.

Pentru restul, Business Intelligence este micul dejun, pranzul, cina si gustarile dintre. De ce? Pentru ca BI asigura:

- reducerea costurilor in orice aspect al unei afaceri;
- siguranta ca livrezi produsul/serviciul perfect gandit si proiectat catre audienta perfect aleasa, la momentul optim si la pretul la care va fi cel mai bine primit!
- economie de timp si energie pentru angajatii tai, pentru tine, pentru clienti si nu numai.
- certitudine ca orice decizie iei, are maxim de sanse sa fie una inspirata.

In cateva cuvinte, daca stii sa folosesti BI in mod optim, castigi timp, energie, bani si o reputatie cum nu se poate mai buna.

Unde folosim BI? In operatii, in customer service, in vanzari, in marketing, in conceptia produselor/serviciilor, in ceea ce priveste gestionarea finantelor si nu numai.

Ce este Business Intelligence? Reprezinta imbinarea dintre tehnologie si arhitectura care te ajuta sa colectezi, sortezi, asezi si folosesti datele de care dispui pentru a lua decizii mai bune.

Sa spunem ca te folosesti de analytics ca sa decizi daca vei mai posta pe blog articole despre cibernetica sau despre retete culinare pentru diabetici. Nu ai cum sa iei o decizie in cunostinta de cauza si cu maxim discernamant daca nu ai la dispozitie o colectie importanta de date care sa te asigure ca la capatul drumului vei descoperi rezultatele dorite.

Cateva functii ce tin de Business Intelligence: reporting, analytics, benchmarking, data si text mining, predictive analytics si nu numai.

De ce sa incepi sa descoperi domeniu? Ca sa nu "dai la sapa" toata viata, Dorele. Viata e simpla daca muncesti inteligent. Trebuie sa folosesti BI pentru ca, in majoritatea cazurilor, te ajuta sa prezici pasul pe care competitorii tai nici nu il banuiesc. Daca ai datele corecte, daca te folosesti de tehnologia potrivita si daca te joci cu soft-urile capabile, vei scurta mult de tot drumul catre profituri!

Sa aveti succes si afaceri inovative!




Tags: business intelligencece este business intelligencebusiness intelligence in afaceribusiness intelligence in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]