Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Epidemia care ne contamineaza afacerile... indiferenta

de Adela Simonescu 10 Iun. 2015 4346
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unii oameni cauta in mod continuu reguli de aur pentru succes in afaceri. Multi detin liste intregi de reguli pe care mizeaza pentru un start-up in forta maxima, pentru atingerea obiectivelor la timp si cu cele mai bune rezultate, pentru dezvoltare strategica. Dar ceea ce uita majoritatea persoanelor este ca orice afacere are la baza o principala regula de aur. si daca reusim sa respectam aceasta regula, ei bine, de aici pornesc si sansele ca celelalte reguli, indeplinite, sa isi faca efectul.

Regula de aur despre care discutam este cea referitoare la motivarea angajatilor. Si nu ne referim doar la angajații-cheie, ci la intreaga serie de subordonati, intrucat o afacere devine profitabila cu ajutorul eforturilor tuturor.

In mod real, o afacere sanatoasa seamana cu o piramida. Avem baza reprezentata de angajatii pe care multi ii considera neinsemnati, insignifianti s.a.m.d. Apoi, pe masura ce urcam spre varful piramidei, importanta angajatilor creste. O prima greseala pe care o intalnim in randul multor angajatori este cea de a motiva doar angajatii-cheie, atentie, fara a da un exemplu clar ca acestia sa refaca ciclul, la randul lor.

Cu alte cuvinte, un leader veritabil va sti cum sa isi motiveze angajatii-cheie, in acelasi timp oferindu-le un exemplu sanatos de comportament in cadrul organizatiei.

Daca vreti, acest principiu poate fi vazut ca principalul pilon ce sustine cultura organizationala esentiala pentru orice afacere prospera.
si desigur ca suntem cu totii constienti ca niciun leader, niciodata si sub nicio forma, nu va avea timpul si energia sa isi propage strategiile de motivare pana la fundatia piramidei, insa subordonatii sai principali trebuie sa preia aceasta responsabilitate.

Acum, bineinteles, sunt numeroase eforturi in presa, eforturi de popularizare a acestui concept, de employee service, paralela a conceptului de customer service. Cei mai multi angajatori stiu de ce este cazul sa investim in acest concept vital pentru orice afacere care trebuie sa returneze profit si ce se intampla in caz contrar. In caz contrar, in lipsa eforturilor de employee service pana la baza piramidei, apare indiferenta.

Si indiferenta este nascuta din... indiferenta, desigur. Asa ca ne concentram pe fiecare angajat, oricat de neinsemnat ar fi, totul ca afacerea sa nu devina un joc de domino. Piesele cad si antreneaza in cursul lor alte piese. si este de ajuns ca o mica piesa, careia nu ii acordam mare importanta, sa cada pentru ca efectul sa se propage mai departe.

Per total, sa nu uitam ca indiferenta este cel mai toxic lucru intr-o afacere. Ne intoxica subordonatii si acestia se molipsesc, devenind, la randul lor, indiferenti, anesteziati, lipsiti de simtul misiunii. si aici, dragi antreprenori, realizam ca avem nevoie de un antidot. Se numeste employee service si investitiile sunt minore fata de pretul platit cand ramanem indiferenti fata de cei care ne alcatuiesc fundatia afacerilor.

Sa aveti succes si afaceri cat mai prospere!


Tags: afaceriafaceresucces in afaceriangajati-cheieangajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]