Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Freelancing pentru antreprenori de orice varsta

de Maria Nicutar 21 Nov. 2011 3995
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Freelancing-ul se poarta. A devenit un nou “must” in mediul business si ne bazam din ce in ce mai mult de el pentru a ne pozitiona in mod optim pe drumul catre antreprenoriat. Freelancing-ul nu este simplu si multi descopera ca nu li se potrivesc ideile de afaceri si nu pot deveni sefi eficienti.

“Vreau sa fiu propriul meu sef”. Aceasta este replica cea mai populara in randul tinerilor si seniorilor care doresc sa renunte la locurile actuale de munca. Realitatea este ca toti suntem putin obositi de programul 9-17/ 8-16 si alte variatiuni pe tema in cauza. Dorim sa nu mai depindem de sefi care ne supra-incarca, de sefi care isi cresc pretentiile cu fiecare zi, de sefi care ne dau de inteles ca locurile noastre de munca nu sunt unele sigure, ci unele usor de umplut de alti candidati dornici sa ne preia pozitiile.

Suntem stresati si realizam ca nu mai detinem siguranta zilei de maine. Acesta este motivul principal pentru care ne orientam catre oportunitati de afaceri cat mai sigure, stabile, chiar si cand sunt demarate si administrate cu bani putini. Cert este ca nu conteaza cu ce capital iti pornesti afacerea, ci modul, maniera in care o conduci catre succes. Ne dorim succes, ne dorim venituri stabile si care sa ne redea traiul decent la care visam de atat de mult timp.

Freelancing-ul se potriveste pentru diverse game de specialisti si profesionisti, de la consultanti, la avocati, la marketeri, advertiseri, graficieni, programatori, web designeri, specialisti SEO, PR-uri, traducatori, profesori si tutori, supraveghetoare de copii si lista continua spre deliciul nostru, al celor care tinem sub control fidel o specializare la cautare.

Freelancerii sunt platiti la ora, per proiect sau in masura in care ating anumite obiective stabilite de comun acord cu clientul lor. Acest avantaj este extraordinar pentru cei care doresc sa detina un program de lucru mai aerisit si control deplin in organizarea bazei de clienti acceptati. Succesul vine odata cu calitatea crescuta a serviciilor oferite si in masura in care le promovam cu mult impact. Multi freelanceri raman in umbra, ascunsi, nedescoperiti de nimeni din cauza faptului ca nu reusesc sa ajunga sub ochii clientilor interesati de servciile lor.

Sfaturi utile pentru cei care doresc sa porneasca in antreprenoriat ca freelanceri:

1. Aveti nevoie de specializari si acreditari, experienta graitoare pentru a convinge un client sa apeleze la serviciile dvs.
2. Customizati-va un portofoliu cat mai graitor, un portofoliu care sa convinga clientii ca sunteti cel mai avizat freelancer de care au nevoie.
3. Investiti in cursuri de perfectionare in domeniul in care detineti un anumit nivel de expertiza si pe care doriti sa ramaneti activ in afacerile dvs personale.
4. Promovati-va serviciile in mediul online, prin intermediul unui website personal, prin intermediul unui blog personal, prin intermediul retelelor de socializare. Ne neglijati nici alt aspect, cel al promovarii din gura in gura. Povestiti cu fiecare ocazie intalnita despre specializarea dvs si despre serviciile pe care le oferiti. Cooptati rude, prieteni, cunostinte, vecini si rugati-i sa va duca vorba mai departe in cautare de clienti.
5. Nu uitati ca un client multumit va poate aduce noi clienti si, astfel, eliminati efortul de a va mai cauta clienti in permanenta. Clientii vor veni la dvs prin recomandarile celorlalti.
6. Promovare eficienta se poate face cu bani putini si prin intermediul networking-ului. Participati la seminarii, conferinte, cursuri si targuri/expozitii si intrati in contact cu potentiali clienti. Pastrati cu dvs carti de vizita numeroase si de calitate impresionanta. Acestea sunt primele elemente care va pot decide succesul in afaceri.

Mult succes!


Tags: freelancingfreelanceriafaceriidei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]