Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri mici, cu bani putini si profitabile - Basm sau adevar?

de Maria Nicutar 04 Aug. 2011 7707
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi oameni vin si imi spun ca nu exista idei de afaceri mici, demarate cu bani putini si totusi profitabile. Majoritatea lumii imi spune ca doar ideile de afaceri mari, complexe, in care se investesc sume enorme de bani pot deveni profitabile si dupa mult, mult, foarte mult timp. Breakeven-ul incepe sa fie un fel de himera, apare si dispare in orizont, il visam ca pe o oaza de apa in desert, parca il vedem si cand ne apropiem, ei bine, hai sa spunem ca nu e oaza visata, e doar un alt hop din drumul spre succes.

Haideti sa clarificam putin situatia, pentru binele tuturor. Profitul apare atunci cand am atins linia de breakeven, ne-am acoperit investitiile, le-am amortizat, cheltuielile lunare se acopera si pe deasupra, ne mai raman bani in casele de marcat la sfarsitul lunii, la saltea, in buzunare sau in batiste.

Bun! E clar pana aici. Profitul nu trebuie neaparat sa vina peste noapte si nici peste 2 ani de la data demararii unei idei de afaceri. Ideile de afaceri difera una de alta si desigur si modul in care sunt demarate si apoi cum sunt administrate afacerile. Sa ne gandim la o franciza, care detine un mod de operare uniform intre francizati, un mod de bun acord acceptat si impus de francizor.

Ei bine, cu toate acestea, unele unitati amplasate mai avantajos ca altele detin profituri mult mai mici si care se lasa asteptate mult mai mult. Aici intervine modul in care dvs va conduceti afacerea si profitul depinde numai de dvs si de gestiunea pe care stiti sa o tineti, de advertising, de marketing, de angajatii dvs samd.

Sa luam o afacere simpla. Am mai vorbit despre sapunuri handmade si ele reprezinta o oportunitate de afaceri foarte buna. Investitia se acopera din prima transa de sapun vanduta, costurile, cheltuielile cu materia prima se acopera si ele si va ramane si profit.

Si daca scoateti prima transa in prima saptamana de la demararea afacerii puteti sa spuneti concret ca ati extras profit si la doar o saptamana de la lansare. Iata cum este posibil.

Poate ati castigat 200 de RON, poate ati castigat 1000 de RON, totul depinde de cantitatea de sapun pe care ati produs-o si pe care ati comercializat-o. In termeni economici, si suma de 10 RON poate insemna profit.

Acesti 10 RON sunt bani castigati. Desigur ca nimeni nu doreste sa munceasca o zi intreaga sau 1 luna de zile pe 10 RON. Aici intervine importanta productivitatii si performantei. Insa profitabilitatea incepe din punctul in care ati atins breakeven-ul si banii continua sa vina. In timp, cei 50 de RON se pot transforma in 200 de RON si apoi 2000 de RON si apoi 2000 de EURO. Ce inseamna „in timp”, depinde numai de dvs.

De asemenea, la fel ca aceste idei de afaceri sunt numeroase altele care pot beneficia de profit mai mic sau mai mare, mai rapid sau mai lent, in functie de cum este posibil acest lucru, in functie de profilul afacerii si de modul in care dvs le conduceti.

Profitul nu este o himera, este o cifra, este calculabila, putand fi extrasa din statistici, predictibila in majoritatea cazurilor si mai ales atunci cand apelati la profesionisti care sa va ajute sa stabiliti cateva date in mod concret pentru a sti la ce sa va asteptati din partea unei idei de afaceri.




Tags: idei de afaceri miciidei de afaceri cu bani putiniidei de afaceri profitabileprofit

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Profituri cu orice cost... Si, totusi! Care este costul?

de Maria Nicutar
29 Aug 2014
Exista numeroase exemple, din pacate. Sunt afaceri pe care ai dori, din postura de consultant de afaceri, din postura de jurnalist de afaceri, din...

Afaceri profitabile in 2014: Incotro?

de Maria Nicutar
29 Dec 2013
Incotro? Unde vezi cu ochii... Asta este replica pe care ne-o dau expertii din lumea intreaga. Poti sa faci profit din orice. Credeai ca site-urile...

Cand increderea, rabdarea si profiturile fac casa buna...

de Maria Nicutar
11 Nov 2013
Atunci cand devii parinte, realizezi foarte curand faptul ca exista doua reguli mari, de care, daca tii cont cu sfintenie, iti vor returna rezultate...

Cele 5 reguli de aur ale lui Richard Branson pentru afaceri profitabile

de Julian Manescu
08 Oct 2013
Richard Branson este omul de afaceri britanic care detine casa de muzica Virgin Records si compania aeriana Virgin Atlantic Airways. In anul 2012,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]