Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ideile bune vin din toate directiile. Oricand!

de Julian Manescu 18 Feb. 2014 2676
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice antreprenor ar trebui sa analizeze, inainte de toate, ce produse sau servicii ar putea oferi consumatorilor sai astfel incat sa le schimbe in bine traiului si, in acelasi timp, sa le asigure si lor un viitor financiar promitator. Cu siguranta si tu visezi sa transformi din ceva mic o afacere prospera... Pentru asta, ai nevoie de o idee buna si de antene perspicace pentru a o receptiona la timp.

Experienta personala joaca un rol extrem de important. De cate ori nu ti s-a intamplat sa observi anumite nereguli sau sa intampini dificultati in orice domeniu te-ai invartit?! Ei bine, din astfel de experiente, acelea pe care le traiesti pe propria-ti piele, se nasc si ideile. Eu observ de multe ori, in jurul meu, locatii si, in speta, restaurante sau terase, la care decorurile sau serviciile nu sunt tocmai in regula.

Analizandu-le, imi dau seama de cum gandeste un client si ce asteptari are de la un produs, de la un angajat sau de la serviciul in sine si imi apar tot felul de idei. Trist este ca oamenii capabili au idei bune, dar poate nu gasesc resursele necesare, iar cei cu resurse, realizeaza kitsch-uri. O fi un paradox!

Un exemplu concludent de idee de afacere de succes, nascuta din experienta personala, este Tikki Shoes despre care poti citi in numarul din februarie al Revistei Idei de Afaceri.

Cunostintele, talentul si indemanarea te pot ghida spre cele mai bune idei care iti vor veni vreodata. Este cat se poate de limpede ca daca te pricepi la lucru manual, daca ai simtul frumosului dezvoltat si daca te mai si documentezi un pic, vei avea succes in ceea ce vei face. Desigur ca iti va ramane partea de promovare la care ar trebui sa lucrezi intens pentru a te face cunoscut, dar macar vei fi stapan pe situatie in ce priveste realizarea unor produse deosebite.

In plus, atata timp cat stapanesti tehnica, o poti oferi mai departe unor angajati platiti sa faca exact ceea ce le spui respectand pasii. Iar daca nu vorbim de veleitati artistice, daca ai pregatire intr-un domeniu de marketing, publicitate, management si asa mai departe, iti poti deschide oricand un centru de dezvoltare profesionala sau poti realiza o platform de e-learing.

Nu mai vorbesc ca daca ai un anumit hobby si daca esti, spre exemplu, un bucatar desavarsit iti poti deschide din start o firma de catering, de evenimente sau chiar un restaurant. Va fi imposibil sa dai gres cu meniul. Insa, va trebui sa pui accent pe latura de management caci deagaba vei avea mancare buna, daca oamenii nu vor fi competenti sau daca nu vei opta pentru strategia de marketing potrivita. Mai mult decat atat, trebuie sa stii sa alegi locatia optima din toate punctele de vedere si sa fii sigur ca piata este deschisa pentru o astfel de afacere. Si asta, inainte de a investi timp si bani!

Mai sunt apoi intrebari de genul “Ce ar fi daca as schimba asta pentru ca produsul sa fie mai performant, mai ieftin, mai eficient, mai frumos, etc?”. Astfel de scenarii te ajuta sa obtii exact ceea ce iti doresti sau te pot conduce chiar spre inventii. Exista posibilitati multiple ca realizand ceva sa nu iti iasa perfect din prima. De aceea, nu trebuie sa renunti, ci mai degraba sa iti pui permanent intrebari pana vei gasi raspunsul potrivit.

De oriunde ti-ar veni ideile, nu trebuie decat sa fii atent, receptiv, sa le analizezi si, daca vor fi cu adevarat bune, sa le pui in practica.

Succes!


Tags: ideiafaceriantreprenorafacereserviciitikki shoesrevista idei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole
13 Iun 2016
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor. Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]