Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iesi din zona de confort!

de Maria Nicutar 14 Sep. 2012 2786
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot dam peste aceste articole care ne spun ca trebuie sa pasim in afara zonei de confort, articole care ne spun ca magia apare in afara cerculetului in care ne aglomeram problemele si nazuintele. Si este tare adevarat faptul ca ajunge sa fie sufocant mediul in care incercam sa indesam probleme, aspiratii, entuziasm, pasiune, obstacole si tot felul de neplaceri. Mai bine pasim in afara zonei de confort si castigam spatiul de care avem nevoie pentru o organizare de top!

Ca sa lamurim putin lucrurile, zona de confort este acel spatiu in care avem impresia ca nimic rau nu se poate intampla, zona in care nu suntem supusi vreunui risc major. Vi s-a intamplat vreodata sa fiti pus in fata unei alegeri dificile si sa alegeti situatia cea mai putin riscanta desi alternativa ar fi putut sa va aduca beneficii uriase? Vi s-a intampla vreodata sa vi se acorde o sansa de milioane si sa o refuzati din dorinta de a fi cat mai precaut?

Ei bine, dragilor, aceasta este zona de confort. Se spune ca adevarate aventuri au loc in momentul in care facem pasul catre ceea ce ar putea sa insemne schimbarea finala de care avem nevoie in viata. Si se mai spune ca atunci cand pasesti afara din zona de confort nimic nu va mai fi la fel niciodata si ca inapoi nu te vei mai intoarce. Suna putin infricosator asa ca nu ne parasim zona de confort pentru a ramane in zona de confort.

si afara din aceasta zona se petrec lucruri destul de stranii: inveti lucruri noi, cunosti oameni noi, castigi noi competente si abilitati, iti perfectionezi vechile competente si abilitati, te calesti si te pregatesti pentru greutatile cu care vei avea de-a face datorita faptului ca te-ai aventurat aici.

Iata si cum reusim sa iesim din zona de confort cat mai rapid, sfaturi pe care numerosi experti ni le ofera:

1. Incepem sa nu mai acceptam sfaturile celor din jur. Facem cum credem noi de cuviinta si prindem curajul de care avem nevoie pentru a ne asuma responsabilitatea actiunilor noastre. Si apoi actionam asa cum credem ca trebuie si facem lucrurile in maniera dorita.

2. Invatam lectiile predate de celebritati si antreprenori faimosi. Daca am sta sa cercetam vietile celor pe care ii admiram cel mai mult, garantat vom gasi dovezi clare ca zonele lor de confort au fost depasite de foarte multe timp. Toti si-au asumat riscuri, au intrat in bucluc la un moment dat, au trecut prin faliment, prin neplaceri si perioade sumbre.

3. Invatam sa nu ne mai menajam atat de mult. Ne amintim ca in lume exista multe probleme, conflicte, saracie, nefericire. Apoi ne privim vietile si realizam ca avem nevoie de curaj pentru a face o diferenta in propriile vieti.

4. Ne imaginam vietile peste 30 de ani de stat in zona de confort. Nu am facut acel pas mare si acum suntem aproape de pensie, pe aceeasi pozitie amarata. Nu am progresat, nu ne-am demarat afacerea, nu ne-am cerut partenerii de viata in casatorie, nu am facut copilul pe care ni-l doream, nu am facut nimic. Am lasat lucrurile pe loc, in stand-by, tocmai pentru a nu ne deranja din zona de confort care, de altfel, se micsoreaza in timp. Daca va sperie gandul ca veti ajunge sa regretati 30 de ani de asteptati si regrete, atunci faceti pasul afara din zona de confort!


Mult succes!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: zona de confortiesi din zona de confortzona confort

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]