Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta culorilor in branding

de Robert Tanase 29 Apr. 2010 5590
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ati luat vreodata in considerare importanta culorilor in branding? Coca-Cola este rosu. UPS este maro. IBM este albastru. Aceste companii inteleg ca utilizarea adecvata a culorilor este vitala pentru crearea unei imagini pozitive in randul consumatorilor. Mai mult, culoarea joaca un rol imens in procesele de memorie. Culorile stimuleaza toate simturile, transmitand un mesaj instantaneu ca nici o alta metoda de comunicare.

Alegerea culorii potrivite pentru brand-ul dumneavoastra este cruciala. Aceasta culoare ar trebui sa apara pe toate materialele promotionale, inclusiv logo-ul si ambalajul produsului. Cat mai mult posibil, culoarea pe care o alegeti trebuie sa va diferentieze si sa fie in stransa legatura cu ceea ce brand-ul promite. Pentru aceasta, ar trebui sa tineti cont de psihologia culorilor, care este destul de complexa. Culorile pot insemna lucruri diferite in functie de cultura, situatia si industrie. Astfel, studiile sugereaza unele semnificatii universale ale culorilor:

Albastrul este perceput ca fiind de incredere, responsabil si sigur. Puternic asociat cu cerul si marea, albastru este sincer si placut. Albastrul este o culoare extrem de populara in randul institutiilor financiare si publice pentru ca mesajul sau inspira stabilitate.

Rosul activeaza glanda pituitara, crescand bataile inimii si provocand astfel o respiratie mai rapida. Rosul este agresiv, energic, provocator si captator de atentie. Contati pe rosu pentru a evoca un raspuns pasionat, desi nu intotdeauna va fi unul favorabil. De exemplu, rosu poate reprezenta un pericol sau indatorare.

Verdele in general tine de sanatate, de prospetime si de liniste. Cu toate acestea, sensul acestei culori variaza odata cu nuantele sale. Verdele inchis este asociat bogatiei sau prestigiulei, in timp ce verdele mai deschis are un efect calmant.

Galben. In fiecare societate, culoarea galbena este asociata cu soarele. Astfel, ea transmite optimism, lumina si caldura. Anumite nuante par sa motiveze si sa stimuleze gandirea creativa. Ochiul vede galbenul stralucitor inainte de orice alta culoare, ceea ce il face util in afisele la punctul de cumparare.

Violetul este o culoare preferata de oamenii creativi. Amestecul de albastru linisit si rosu pasionant, acesta evoca mister, rafinament si spiritualitate. Nuanta lavanda evoca nostalgie si sentimentalism.

Roz. Mesajul culorii roz variaza in functie de intensitate. Rozul cald transmite energie, tinerete, distractie si emotie si este recomandat pentru produsele mai scumpe sau trendy pentru femei sau fete. Rozul deschis este romantic.

Portocaliul vesel evoca exuberanta, distractie si vitalitate. Combinatia de rosu dramatic plus veselia galbenului, portocaliul este privit de multe ori ca o culoare copilareasca. Tonurile piersica sunt folosite adesea in sanatate, restaurante si saloanele de infrumusetare.

Maro. Aceasta culoare de pamant transmite simplitate, durabilitate si stabilitate. Acesta poate provoca, de asemenea, un raspuns negativ din partea consumatorilor, care o pot percepe ca pe ceva murdar. Dintr-o perspectiva functionala, maro tinde sa ascunda murdaria, ceea ce il face o alegere logica pentru unele camioane si intreprinderi industriale.

Negrul este grav, indraznet, puternic si clasic. Sugereaza drama si are conotatii sofisticate. Negrul functioneaza bine daca este folosit in cazul produselor scumpe, dar poate face, de asemenea, ca un produs sa para inaccesibil.

Albul indica simplitate, puritate si curatenie. Ochiul uman pecepe albul ca pe o culoare stralucitoare, asa ca este atras imediat in directia acesteia. Albul este adesea folosit in cazul produselor pentru copii sau a celor legate de sanatate.

Toate culorile de mai sus pot fi clasificate in doua categorii de baza: calde si reci. In general, culori calde, cum ar fi rosu si galben, trimit un mesaj impulsionant si energic, in timp ce culorile reci, cum ar fi albastru, induc o stare de calmitate si rezervare.



Tags: brandingculoriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]