Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor.
Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam pagini de Internet in timp ce comandam mancare de la pizzeria din celalalt capat al orasului, trimitem SMS-uri in timp ce ne strecuram prin trafic sau vorbim cu clientii cand ne ducem copiii la scoala.Societatea este alcatuita din persoane ca noi, care vor sa faca un milion de lucruri simultan. Aceasta tendinta a oamenilor de astazi a determinat companiile sa vina cu idei ingenioase de ambalare a produselor. Producatori din toate domeniile au incercat sa-si ajute clientii in goana lor de zi cu zi, oferindu-le ambalaje deosebit de practice.
La presiunea organizatiilor cu profil ecologic, marile companii au creat „ambajale verzi“ care imbina utilitatea cu grija pentru mediu. Coalitia Internationala pentru Ambalaje Sustenabile – o organizatie internationala cu mai mult de 200 de membri – sustine ca ambalajele sustenabile trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
- sunt eficiente si au costuri reduse de productie;
- sunt produse, transportate si reciclate utilizand energie regenerabila;
- sunt facute din materii prime provenite din produse reciclate;
- nu contin compusi nocivi pentru sanatatea oamenilor;
- designul optimizeaza consumul de materiale si de energie;
- sunt recuperate cu usurinta dupa utilizare si reciclate.
Cutia in care incape orice
Este o inventie simpla prin care se elimina tot spatiul irosit dintr-o cutie. Aceasta este o cutie destinata produselor transportate cu vaporul si are rolul de a minimiza spatiul utilizat cu depozitarea. A fost realizata de designerul Patrick Sung de la firma americana Universal Packaging System.
Punctul tare al ambalajului sta in capacitatea de a se mula pe produse de orice forma. Acest ambalaj este de fapt un carton dreptunghiular cu o forma de triunghi trasata pe suprafata sa, dupa care se poate ambala cu usurinta orice obiect. Pentru ca ocupa exact acelasi spatiu ca si obiectul in sine, ambalajul permite incarcarea mai multor. Economia de spatiu inseamna mai putine transporturi si mai putin combustibil consumat.
Totusi, exista si cateva dezavantaje ale acestui ambalaj. Mai intai, ce companie ar angaja forta de munca suplimentara pentru a impacheta fiecare obiect, in functie de forma sa? Pana acum nu exista o varianta automatizata a ambalarii.
Apoi, este posibil ca in realitate sa nu se faca economie de spatiu. Daca produsele sunt ambalate in forme ciudate sunt sanse mari sa nu se potriveasca intre ele pentru a salva spatiu. Acesta este principalul avantaj al cutiilor traditionale, de forma patrata sau dreptunghiulara.
Utilizarea ambalajului flexibil ramane la alegerea fiecarui producator in parte. Pentru unele produse, s-ar putea sa merite efortul ambalarii manuale si personalizate.
Articole conexe
4 trucuri infailibile pentru a va pune clientii pe fuga
de Marian CurelaruFraza care irita clientii cel mai rau? Iata ce sa nu spui niciodata!
de Maria NicutarLegile de aur pentru a ramane prima alegere pentru clientii tai!
de Maria NicutarStrategii simple (si gratuite) care iti dau clientii pe spate!
de Maria NicutarAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit