Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce te gandesti, Dorele?

de Maria Nicutar 19 Nov. 2013 2299
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dorel se gandeste cum sa plece naibii mai repede acasa la el. Il asteapta familia. Mama lui a facut o ciorba de poti sa arunci cu fesul dupa caini. Tatal lui are deja pregatita trusa de scule. Vor sa o readuca pe Afrodita la viata.

Afrodita este un Moskvich portocaliu care iti poate fura inima pe data. Si Dorel isi iubeste iubita enorm, dar daca ar fi sa aleaga intre cele doua, ar sta pe ganduri mult timp. Apoi ar alege-o pe Afrodita.

La Afrodita se gandeste si acum omul nostru, printre celelalte activitati de serviciu. Stie ca mai are cateva ore si pleaca. Mai exact, mai are 3 ore si 30 de minute. Hai 35, treaca de la el! Sa vada seful ca nu pleaca asa... la ora... ca la pontaj! Pleaca dupa ce mai aranjeaza ceva, nu in mod suspect de fix.

In aceste 3 ore si 35 de minute, Dorel se gandeste la afacerea pe care o reprezinta. Stie ca trebuie sa vanda mai mult pentru ca de aici vin comisioanele. El nu vinde mai mult pentru ca afacerea are nevoie. Nu vinde mai mult pentru ca vrea ca afacerea sa devina leader pe piata. Astfel de aspiratii sunt oarecum nenaturale pentru majoritatea persoanelor care nu detin un anume share din afacerea respectiva.

In orice caz, Dorel, la o prima privire, va lua decizia sa investeasca mai mult in departamentul de marketing, incercand sa isi faca produsul sa incapa mai usor in buzunarul clientilor.

Ceea ce uita Dorel este ca produsele de mantuiala se vor vinde putintel mai bine daca investesti in marketing. Este adevarat! De ce sa ne codim? Stim cu totii produse care nu merita sa fie pe rafturi si totusi se cumpara in prostie fiindca exista si oameni de marketing care isi fac treaba ca la carte.

Dar, ceea ce conteaza este ca, pe termen lung, vanzarile nu vor creste. Vanzarile vor fi din ce in ce mai putine, pana cand vor lipsi cu desavarsire.

Regula lui Steve Jobs: Clientii sunt oameni geniali si merita produse geniale si nimic mai prejos. Nu face niciun pas fara sa te "consulti" cu clientul tau ideal! Ai grija ca imaginea lui sa fie mereu proaspata in mintea ta si a angajatilor tai!

Regula lui Elon Musk: "Sunt foarte concentrat asupra calitatii produsului... Oamenii trebuie sa se concentreze asupra produsului in sine - cum sa produci un lucru minunat pentru client - imbunatateste-l mereu."

Iata cele doua reguli care te vor ajuta sa nu mai impingi, Dorel! Nu mai impinge cand poti sa ii atragi, sa vina singuri datorita unor produse pe care deja le-au incercat si sunt uimitoare sau pe care le-au incercat altii, clienti care iti fac toata reclama pe care aveai de gand sa o platesti TU!


Sa aveti succes in afaceri!




Tags: succes in afaceriafaceri de successucces afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]