Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lanseaza-ti produsul pe piata in 6 pasi

de Serban Ionescu 05 Iul. 2010 4093
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti cel mai potrivit sa faci asta, asa ca pregateste-te sa incepi.

“Am o idee, dar sunt confuz despre cum ar trebui sa intru pe piata”. Aproape zilnic, aud pe cineva intrebandu-ma cum sa isi lanseze inventiile pe piata. Acestea sunt la fel de variate precum oamenii care le dezvolta.

Daca aceasta este intrebarea pe care ti-ai pus-o si tu, esti exact unde ar trebui sa fii. Daca ai cu adevarat o inventie, ceva ce nu a mai fost creat pana acum, te avertizez ca nu exista aceeasi modalitate pentru toti, ca sa intre pe piata. Sa afli cum sa lansezi produsul pe piata este deseori mai relevant pentru succesul tau, decat trasaturile si beneficiile inventiei tale.

De fapt, adevaratii consumatori care cheltuiesc o mare suma de bani, nu cumpara inventii, ci produse. Asa ca, uita de inventii si gandeste-te cum sa vinzi un produs nou.
 
Primul pas ar fi sa cercetezi si analizezi cum au facut altii pentru a-si lansa produsele pe piata, sa intelegi instrumentele necesare, aici incluzand si procedura de vanzari, marca inregistrata, drepturile de autor si piata potentiala pentru produsul tau. Exista o multime de carti folositoare, cursuri si site-uri care te pot ajuta in analiza ta, dar ca inventator, tu esti persoana potrivita care poate decide ce piata este cea mai buna pentru produsul tau.

Daca nu esti dispus sa investesti energie si timp in  adunarea informatiilor, in studierea oportunitatilor si in conceperea unui plan de afaceri, chiar daca ai multi bani pentru a investi in produs, e posibil sa nu ajungi la rezultatul dorit.

O alta intrebare care imi este adresata frecvent este “Cum reusesc sa fac rost de brevet?” Cel mai adesea, inventatorii cred ca primul lor pas in acest proces este sa aiba acea autorizatie. Brevetul nu este o inventie. A avea acel brevet nu inseamna ca produsul tau va intra pe piata. Daca iti este greu sa crezi asa ceva, intreaba orice  reprezentant care elibereaza brevete, cati dintre clientii lui au facut mai multi bani decat costul brevetului lor.

Sase pasi pentru a-ti lansa produsul pe piata:
1. Cumpara una sau doua carti bine cotate din domeniul inventiilor. Cauta-i pe aceia care s-au concentrat pe ideea de a face bani, nu doar pe brevete. Aud adesea oameni care imi spun: "Am cumparat cartea X, dar inca sunt confuz”. Dupa ce le raspund la cateva intrebari, realizez ca ei, de fapt, nu au citit cartea. Dupa acest pas, poti adapta urmatorii cinci pasi pentru a integra ceea ce ai invatat din cercetarea ta.

2. Fa o analiza de piata. Identifica ce produse de pe piata, atat cea online, cat si magazinele, sunt asemanatoare cu ideea ta de produs, noteaza-ti ce companii le produc si unde sunt vandute.

3. Petrece-ti timp pe site-uri despre brevete, autorizatii si marci inregistrate, pentru a identifica si citi brevete similare conceptului tau.

4.  Dezvolta-ti un prototip cat mai bun posibil, cu resursele disponibile. Acesta poate fi unul simplu precum un desen, sau complex precum un produs profesional.

5.  Comunica cu alti antreprenori din zona ta, sau online, pentru a va impartasi informatii, resurse si pentru a oferi sprijin unii altora.

6.  Concepe un plan de afaceri simplu. Incepe cu elementele de baza. 

Evita anumite zvonuri si trucuri de care ai auzit ca fac minuni, dar ti se par prea grozave pentru a fi adevarate. Fii sceptic cand auzi persoane care sustin ca au abilitatea de a-ti lansa produsul in locul tau, cu un studiu minim de fezabilitate. Tu esti cea mai potrivita persoana pentru a face intrarea produsului tau pe piata, asa ca incepe chiar acum!

 



Tags: piatabaniprodusbrevetafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole
13 Iun 2016
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor. Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]