Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lasati orgoliul la intrarea in firma

de Maria Nicutar 24 Iul. 2013 2365
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cat de multe relatii vedem in fiecare zi ca au de suferit enorm pentru ca nu exista comunicare eficienta la mijloc... Cat de multe companii nu au de suferit la incasari pentru ca exista prea multi oameni orgoliosi. Si cand discutam despre afaceri, orgoliul poate fi cea mai grava problema de care ne lovim.

Astazi citeam pe Manager.ro despre sefii care nu vor angaja oameni mai buni decat ei, din teama ca acestia le-ar putea lua locul intr-o buna zi. Asa se va si intampla, cel mai probabil, insa doar in cazul anumitor sefi. Aici discutam despre cei care stagneaza, cei care permit nou-venitilor sa ii intreaca.

In alta ordine de idei, Mihai Balescu noteaza pentru Manager.ro faptul ca o mare problema apare in companiile in care superiorii vor prelua rezultatele bune obtinute pentru proiectele si initiativele subordonatilor lor. In momentul in care iti asumi rezultatele unui proiect gandit, dezvoltat, muncit de un subordonat, recompensele se intorc impotriva ta. Nu doar ca dai un exemplu nociv si iti ruinezi reputatia si imaginea de leader in fata subordonatului in cauza si a intregului colectiv, insa risti sa pierzi sursa generatoare de rezultate.

Fie ca sunt simple laude, ca este o promovare, o marire salariala sau un bonus simplu, nu uitati ca "faptele bune" trebuie recompensate pe loc si intotdeauna, daca doriti ca ele sa se repete. Este simplu si clar. Nu vrei ca un anumit comportament sa continue? Ignora-l sau atribuie-ti rezultatele!

La final, multe probleme apar acolo unde exista orgoliu, acolo unde oamenii uita sa fie oameni, sa isi exercite modestia la nivel maxim, unde uita sa fie umili si ca, de foarte multe ori, de la subordonati inveti lectii fantastice!

In esenta, locul de munca ramane locul in care nu aduci problemele de acasa, frustrarile din copilarie, orgoliile tale care te macina, preferintele si problemele cu care te confrunti. Si este dificil. Noi stim acest lucru si ceea ce conteaza cel mai mult este sa nu uitam sa ne reamintim acest lucru in mod zilnic!

Cum reusim? Reusim pas cu pas, in fiecare zi cate putin, prin exercitiu. Le permitem subordonatilor nostri sa emita opinii si initiative. Le permitem sa ne ocupe o ora din timpul nostru pentru a ne prezenta propunerile lor. Le permitem sa greseasca fiindca stim ca este un pas inainte si o dovada ca au incercat, ca si-au asumat niste riscuri, ca nu au stat degeaba, la norma.

Au incercat sa iasa in evidenta, sa se desprinda de colegii lor si este clar ca vor sa faca un pas in fata. Si corect este sa le dam aceasta sansa si sa le oferim tot sprijinul nostru, cu riscul ca intr-o zi, sa ne ia locul! Daca nu stam cu mainile in san, vom avea deja locuri mai bune!

Mult succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceri de succesafaceriafacereprofituri afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]